Tartu triatloni programm tuleb senisest tihedam

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu triatlon. Pildil koht, kus võistlejad väljuvad Emajõest ujumisdistantsilt ja suunduvad vahetusalasse.
Tartu triatlon. Pildil koht, kus võistlejad väljuvad Emajõest ujumisdistantsilt ja suunduvad vahetusalasse. Foto: Kalev Saar

«Viies triatlon Tartus, väike juubel,» sõnas kahe nädala pärast peetavate Tartu triatloniürituste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. Nii on ka ürituste kava tänavu tihedam ja mitmekesisem.

Nii algab programm juba reedel, 8. juulil Emajõe avaveeujumisega. Et ujumisvõistlust Emajõe karikale tänavu tõenäoliselt ei peeta, lülitati programmi võistlus nimega Kalevipoja avaveeujumine. Nii ei pea ka need, kel Tartu kesklinnas paljude pealtvaatajate silme all ujuda meeldib, hooaega vahele jätma.

Laupäev, triatlonipeo teine päev, algab igamehetriatloniga. Sel võistlusel on distantsid mõõdukad, et ka need, kes seda ala varem proovinud pole, saaksid kaasa lüüa. Samal päeval võisteldakse ka Tartu triatlonis, mis on tänavuste Eesti karikavõistluste kolmas etapp. Päris uue alana sportlikul nädalavahetusel on kavas südalinna rattasõit, mis algab õhtul kell 20.

Pühapäeval asuvad Euroopa sprinditriatloni karikaetapi starti eliitvõistlejad. Naistele antakse start kell 12.30, meestele kell 15.30. Kahe stardi vahel peetakse esmakordselt maha Südalinna jooks. Enne rahvusvahelise eliidi starti osalevad lapsed pühapäeva hommikul lastetriatlonil.

Erinevatele üritustele on end kirja pannud umbes 300 triatleeti. See pole Juhansoni sõnul sugugi halb tulemus, sest eestlased ongi üsna hilised registreerujad.

Tartu kesklinna liiklus on 9. ja 10. juulil seoses triatloniga ümber korraldatud. Nii autoga kui jalgsi liiklejail palutakse varuda rohkem aega ja jälgida ajutist liikluskorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles