Almanahh Sulesepad jätkab põikpäiselt ilmumist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulesepad XV, Hugo Treffneri gümnaasiumi almanahh.
Sulesepad XV, Hugo Treffneri gümnaasiumi almanahh. Foto: Raimu Hanson

«Praegused noored (ja mitte ainult noored) inimesed elavad internetis. Eesti kooliõpilaste omalooming on suures osas kolinud blogidesse. Ja see on hea,» kirjutab õpetaja Helgi Tering Hugo Treffneri gümnaasiumi almanahhi Sulesepad uue numbri sissejuhatuses.

Helgi Tering jätkab: «Siiski hoiame Euroopa ääres elades talupoja põikpäisusega kinni Gutenbergi traditsioonist ja anname 2016. aastal välja trükitud almanahhi.»

Mineviku ja tuleviku vahel

Helgi Teringu sõnul annab see mineviku ja tuleviku vahel loovimine võimaluse tunnetada teravalt meie muutunud maailma tema ootamatutes variatsioonides. «Ja see on ülihea,» lisab ta.

Neli aastat tagasi, juuli algul 2012 ilmus siinsamas ajalehes uudis Hugo Treffneri gümnaasiumi almanahhi nr 14 lugejate ette jõudmisest. Sulesepad nr 13 tuli trükist aastal 2007. Värskeim almanahh on oma eelkäijast sadakond lehekülge paksem.

Helgi Tering ja Rosemary Pree on koostanud ja toimetanud Suleseppade nr 15 kaante vahele õpilaste ja õpetajate kaastööd ning koondanud need 2014. aastal lõpetanud humanitaaride Jan Teeveti, Gustav Nikopensiuse, Kalle Valge ja Laura Porovardi loomingu ümber. Nende nelja vilistlase looming täida trükise esimesed peaaegu sada lehekülge.

Loetavat osa on vaatamisväärsustega täiendanud kujundajaina Tuuli Jürgenson ja kunstiõpetaja Mari Jõgiste. Kõige lõpus on peatükk «Kunst», mis koosneb õpilastööde reprodest korralikus värvitrükis.

Kas enam ilmubki

Helgi Tering on Suleseppade koostamise eesotsas olnud aastast 1993, mil ta asus tööle Hugo Treffneri gümnaasiumis. Nagu ta äsja ilmunud paksu almanahhi eessõnas märgib, ei ole teada, kas viie või kümne aasta pärast see enam trükis ilmubki. Ta jätab lisamata, kas see on hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles