Tartus hukkus diivanil suitsetanud mees

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: Toomas Huik.

Täna pärastlõunal teatasid Tartus Tiigi 5 majas elavad inimesed, et kusagilt immitseb kärsahaisu. Päästjate saabudes selgus, et juhtunud on traagiline tuleõnnetus.


Esmalt oli raske tulekollet leida, sest kahetoalise korteri uks oli tihendatud nii hästi, kirjeldas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Väljakutse saabus kell 15.17. «Kui päästjad ukse maha võtsid, oli neil aga vastas justkui must sein,» kirjeldas Kiik.

Kolmekorruselise elumaja teise korruse korter oli täis paksu suitsu. Diivanilt leidsid päästjad vanema meesterahva surnukeha, diivan ise praktiliselt hävis leekides.

Kiige sõnul oli korter nii hästi tihendatud, et tulekolle ei saanud piisavalt hapnikku, tuli edasi ei levinud ning põleng oli päästjate saabudes praktiliselt sumbunud.

Kohal käis ka kiirabi, kuid päästa ei olnud enam kedagi.

Arvatavalt sai põleng alguse diivanil suitsetamisest. Korteris puudus suitsuandur.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et suitsetada tuleks väljaspool eluruume, mitte aga voodis või diivanil pikutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles