Tartu püüab kampaaniaga lennureisijaid juurde saada (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõelinna bussipeatustesse ilmuvad plakatid, mis kutsuvad üles Tartust lennukiga reisima.
Emajõelinna bussipeatustesse ilmuvad plakatid, mis kutsuvad üles Tartust lennukiga reisima. Foto: Tartu linnavalitsus

Alates laupäevast näeb Tartu bussipeatuste reklaampindadel sinivalgeid plakateid, mis kutsuvad oma lendu alustama Emajõelinnast.

Kohaliku lennuühenduse turundamise eesmärk on suurendada lennukite täitumust ja saada juurde kauaoodatud hommikused Tartu-Helsingi lennud, selgitas linnavalitsus oma teates.

Aprillikuisel kohtumisel Finnairis rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas Finnairi Ida-Europa regiooni juhi Arunas Skuja ja lennuliikluse planeerimise asepresidendi Rikke Munk Cristenseniga võimalusest avada 2018. aastal täiendavad, hommikused väljumised Tartu-Helsingi suunal, millest tartlased ja Tartu külalised on juba kaua puudust tundnud. Hommikused lisalennud on võimalikud juhul, kui praeguste lendude täitumus stabiliseerub. 

Linnapea Urmas Klaas märkis, et kuna hommikune ühendus on oluline just ülikoolidele ja Tartu ettevõtjatele, siis on linn otsustanud omalt poolt pingutada, et lendajate hulk sellel liinil kasvaks. «Lendan ise Tartu kaudu igal võimalusel. Ometi tuleb nüüdki ette olukordi, kus inimesed isegi ei teadvusta võimalust lennata Tartust,» sõnas meer. Nii leidiski ta, et aeg-ajalt on oluline Tartust lendamise võimalust linlastele meelde tuletada.

Lennukite täitumuse suurendamiseks ja lennuliini teadvustamiseks plaanib linn suvel ja sügisel mitmeid turundustegevusi. Üheks osaks sellest on ka bussipeatustesse paigutatavad plakatid.

Tartu-Helsingi lennuliiklust opereerib Finnair, lennud on seitsmel päeval nädalas mõlemas suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles