Video: «Funiculì, Funiculà» kõlas üle toidupoe (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus pole midagi tavapäratut selles, kui satud toidupoes kõrvuti liha valima mõne ooperisolistiga. Ent laupäeval võis tähelepanelik silm märgata, et teada-tuntud nägude hulk Tartu kaubamaja toidumaailmas oli kahtlaselt suur, liiatigi toimetasid lihaleti taga müüjad, kes olid väga sarnased ooperilavalt tuttavate Karmen Puisi ja Merle Jalakasega.

Kui siis aga kõlaritest kostva lõbusa muusika peale üks töötunkedes meesterahvas üle saali laulma kukkus, võis terane silm mõista, milles asi. Neoonoranžides tunkedes Vanemuise ooperisolisti Reigo Tamme (pildil) järel võtsid lauluviisi üles teisedki tema kolleegid: tenor Rasmus Kull kalaleti ees, grilltoodete külmikule eri suundadest lähenevad baritonid Simo Breede ja Jaan Willem Sibul ning lihaleti taga müüjarõivais sopranid Karmen Puis ja Merle Jalakas. Üle toidumaailma kõlas 19. sajandist pärit tuntud Napoli lauluke «Funiculì, Funiculà», nii et kaugemalgi viibivad ostlejad mõistsid, et see viis ei tule enam toidupoe kõlaritest.

Sellest ootamatust etteastest valmib videoklipp, mis kutsub linlasi ja linna külalisi 29. juunil Tartu linna päevale, mis on täidetud just nimelt ooperiga. Ent klassikaline ooper muudetakse inimesele, kes ise ooperiteatrit ei külasta, kütkestavamaks tuntud popmuusikute abiga. Päeva jooksul linna eri paigus toimuvatel tasuta kontsertidel astuvad üles näiteks Maria Listra koos Tiit Kikasega, Kadri Kipper Jarek Kasariga, Curly Strings annab kontserdi koos Rasmus Kulli ja Simo Breedega ning Estonian Voices Tartu ülikooli sümfooniaorkestri keelpillikvartetiga.

Linna päeva lõpetab galakontsert Raekoja platsil, kus kohtuvad päeva jooksul esinenud solistid, Tartu ülikooli sümfooniaorkester, dirigent Lauri Sirp ning armastatud aariad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles