Tartu IT tudengid peavad suurvõistlusel kaitsma Baltimaade au

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Tartu ülikooli arvutiteaduse üliõpilased asuvad täna ainsa Baltimaade võistkonnana võistlema Frankfurdis rahvusvahelisel tudengite arvutiklastri ehitamise võistlusel.

Tudengimeeskond tunneb end tugevalt, sest eelmise aasta kogemus on palju õpetanud, kinnitas meeskonna juhendaja, TÜ arvutiteaduse instituudi programmeerija Artjom Lind pressiesindaja vahendusel.

Võistlusel ehitatakse aja peale arvutiklaster ning žürii testib nende võimekust erinevate rakenduste jooksutamisega – näiteks ilmaennustus ja suuremahuliste andmete visualiseerimine ning maatriksite korrutamine. Selleks on vaja häid teadmisi süsteemihaldusest, programmeerimiskeelest C/C++ ning kompileerimisest ja profileerimisest.

Artjom Lind ütles, et tudengid on põhjalikult ette valmistunud peamiseks katsumuseks, milleks on rakenduste optimeerimine oma süsteemi jaoks. Tänu toetajatele saavad võistlejad sel korral kasutada ka palju tõhusamat riistvara.

Meeskonna esindaja, TÜ informaatika tudeng Andre Tättar arvab, et võistlus on hea viis õpetada noortele suuremahuliste andmetega töötamist, sest pea kõik viimase aja teaduse saavutused tulevad superarvutite abil.

Sarnaselt eelmisele aastale, võisteldakse ka tänavu Saksamaa, Hispaania, Lõuna-Aafrika, Singapuri, Ameerika, Hiina jt riikide ülikoolide meeskondade vastu. Eesti rahvas saab kohalikele noormeestele kaasa elada fännilemmiku valimisel http://goo.gl/53gk8A. Hääletada saab alates 20. juunist Eesti aja järgi kell 16 kuni võistluse lõpuni 22. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles