Tartu kaalub koolile Kauburi hoonet

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauburi kaubamaja on üks kandidaate Tartu täiskasvanute gümnaasiumi koolihooneks.
Kauburi kaubamaja on üks kandidaate Tartu täiskasvanute gümnaasiumi koolihooneks. Foto: Sille Annuk

Kauburi kaubamajast võib saada Tartu täiskasvanute gümnaasiumi uus koolimaja juba tuleval õppeaastal, kuid endiselt on õhus ka võimalus, et linn teeb rendilepingu hoopis Tiigi 67 maja omanikega.


Täiskasvanute gümnaasiumile pole kolimises midagi uut, septembri alguses saaks täis alles neljas aasta praeguses kohas, endises Puškini gümnaasiumi hoones Riia 25. Reiniku gümnaasiumi jagamisel loodav põhikool, Reiniku kool, vajab aga ruumi juurde ja linn on valmis Riia 25 hoone andma hoopis neile.

Täiskasvanute gümnaasiumile, kus õpilasi hingekirjas 683, on linn otsinud uut pinda ja praeguseks on sõelale jäänud kaks maja. Neist üks ja varemgi lehes jutuks olnu on Tiigi 67 hoone, teine aga Kauburi kaubamajana tuntud hoone Riia 26.

Suur ümberehitus ees

Kauburi omaniku ASi Rain juhataja Toomas Raud rääkis, et kõnelused kaubamaja kooliks muutmise üle on esiti veel üsna alguses. Rentimise jutud olid õhus juba suvel, aga jäid vahepeal soiku.

Kui linn peaks valiku tegema Kauburi kasuks, tuleb maja üksjagu ümber teha, aga see polevat keeruline, kuna kaubamaja müügisaalid on suured. Kooli vajaduste katmiseks piisab teisest ja kolmandast korrusest, esimesel ja keldrikorrusel jääks veel ruumi teistele rentnikele.

Raud märkis, et hoonega on olnud mitmesuguseid plaane, kuid kõigist ei ole asja saanud. Tavalise rõivapoena see maja hästi ei toimi.

Abilinnapea Jüri Sasi on varem kõnelnud linna soovist võtta täiskasvanute kooli tarvis rendile Tiigi 67 hoone, mis samuti tuleks rendilepinguni jõudmise korral koolile sobivaks ehitada.

Sasi ütles eile, et selleks nädalaks esitasid mõlemad kandidaadid uue, täpsustatud pakkumise. Sel nädalal on kõnelused, järgmisel peaks eelnõu minema linnavalitsuse istungile ja 10. veebruaril jõudma volikokku.

Linnal on plaanis sõlmida leping kümneks aastaks, ruutmeetreid soovitakse 1600, ruutmeetrihind koos käibemaksuga ei või ületada 106 krooni (6,77 eurot) kuus.

Seejuures esimesel kolmel aastal ei või linna tingimuste kohaselt hinda muuta, hiljem korrigeeritaks seda tarbijahinnaindeksi alusel, aga mitte enam kui 2,5 protsenti aastas.

Väiksem koolimaja

Otsitav pind on küll kaks korda väiksem kui täiskasvanute gümnaasiumi praegune 3200 ruutmeetrit. Direktor Juta Nugin muigas küsimuse peale, kas praegune maja liiga suur ei tundu, et kui inimene kolib väiksemast eluasemest viietoalisse korterisse, ega siis ka pinda üle jää, ikka leiab rakenduse.

Ta lisas, et muidugi saaks ka väiksema pinnaga hakkama. Küsimusele, kumb kaalutavatest variantidest oleks lemmiklahendus, vastas Nugin hoopiski: «Lemmiklahendus on jääda sinna, kus ollakse. Aga juba siis, kui sisse kolisime, öeldi, et jääme ajutiseks.»

Omad plussid on mõlemal koolile pakutud hoonel, ent määravaks saab tema sõnul ikkagi raha ning otsustajad on teised.

«Kõik see on nii lahtine, me ei tekita endale stressi liigse mõtlemisega. Võtame päev korraga,» nentis Juta Nugin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles