Vaatajate ette tulevad lood elust ja ekraanilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri lavastuse «Kunstveri ja -pisarad» ühes stseenis on vaatajate ees näitlejad Marko Leht (keskel) ning Mait Joorits (pikali, vasakult), Liis Haab ja Tiina Mälberg.
Rakvere teatri lavastuse «Kunstveri ja -pisarad» ühes stseenis on vaatajate ees näitlejad Marko Leht (keskel) ning Mait Joorits (pikali, vasakult), Liis Haab ja Tiina Mälberg. Foto: Arthur Arula

Rakvere teater toob täna Tartusse kaks lavastust.


Romantiline suhtelugu «Kui Harry kohtas Sallyt» põhineb menufilmil ning «Kunstveri ja -pisarad» vaatleb seebiseriaalide ja elu suhet.

Tartlased näevad Vanemuise väikeses majas Harry ja Sally osas Tarvo Sõmerat ja Ülle Lichtfeldti. Romantiline komöödia keskendub armastuse leidmisele ja äratundmisele.

Sõpruse ja armastusega seotud küsimusi lahendab koos Harry ja Sallyga kümmekond eestlastest armastajapaari, kes ilmuvad vaatajate ette videos. Kuigi lavaloo peategelasi lahutavad praegustest eestlastest riigi- ja ajapiirid, on elu Rakveres ja New Yorgis üsna sarnane: inimesed kohtuvad, armuvad, tülitsevad ja lepivad.

«Kui Harry kohtas Sallyt» on kirjutanud Nora Ephron ja Marcy Kahan, lavastanud Jaanika Juhanson. Tarvo Sõmera ja Ülle Lichtfeldti kõrval on teistes osades Anneli Rahkema, Erni Kask, Rauno Kaibiainen ja Eili Neuhaus.

Sadamateatris võtavad noored näitlejad lavastuses «Kunstveri ja -pisarad» luubi alla suured kired ekraanilt ja elust.

Eesti televaatajate ees olid 1990. aastatel seriaalid «Ka rikkad nutavad» ning sellele järgnesid «Lihtsalt Maria» ja «Tahmanägu». Rakvere teatri trupi näitlejad on pärit põlvkonnast, kes kasvas üles nende seriaalide saatel. Kuid kas seriaalidest nähtud suured kired ka tegelikus elus toimivad?

Improvisatsioonidest välja kasvanud nng mõtteainet, suuri kirgi ja muusikat pakkuva lavaloo «Kunstveri ja -pisarad» on lavastanud Kertu Moppel, mängivad Liis Haab, Tiina Mälberg, Mait Joorits, Lauri Kaldoja ja Marko Leht..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles