Galerii: suurest Tartu vutilahingust väljus võitjana Tammeka

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli karikavõistluste avaringis ehk 1/64 finaalis läksid loosi tahtel vastamisi Tartu suurimad klubid JK Tammeka ja FC Santos. Esiliigas palliv Santos andis Tamme staadionil 424 pealtvaataja ees oma «suuremale vennale» korraliku lahingu, kuid lõpuks võttis Tammeka tulemusega 2:0 ikkagi oma.

Kui esimesel poolajal jäi Tammekal vaatamata mitmetele võimalustele värav löömata, siis teisel poolajal otsustati kaheksa minuti sees mängu saatus ikkagi ära: 53. minutil avas mänguskoori Marek Tšernjavski ning 61. minutil duubeldas sama mehe suurepärase söödu järel kodumeeskonna eduseisu Rasmus Tauts. Kohtumise üleminutil teenis Tammeka ka penalti, kuid 16-aastase Rait Lälli löögi suutis Santose puurivaht Ermo Ojaste tõrjuda.

Tammeka ründeliinis väsimatult tööd rüganud Marek Tšernjavski rääkis kohtumise järel, et nende tänase edu üheks märksõnaks oli kannatlikkus.

«Kuigi esimesel poolajal me väravani ei jõudnud, siis närviliseks me ei muutunud. Mängisime ka teisel poolajal oma mängu ja ootasime oma väravamomenti. Lõime kaks ära ja palju jäi löömatagi,» tõdes Tšernjavski.

Pika vigastuspausi järel alles hiljuti väljakule naasnud Tšernjavski kiitis Santose südi kaitsemängu, kuid tõi välja, et võhma ja tehnilise poole pealt oli Tammeka ikkagi parem. «Väga hea lahing oli, ja eks ikka ootasime seda mängu, et saaks selgeks, kumb siis Tartus ametlikult parem punt on,» muigas 24-aastane ründaja.

Santose poolkaitsja, kunagine Tammeka äss Mikk Laas märkis omalt poolt, et iseenesest pole 0:2 paha seis, kuid võimalused, mis neil mängu jooksul tekkisid, tulnuks ikkagi ära realiseerida. «Üritasime kontrate peale mängida ja esimesel poolajal saime sellega ka väga hästi hakkama, kahju et ees ära ei löönud,» kirus Laas.

Karikavõistluste järgmises ringis peaks Tammekat ootama märksa hõlpsam vastane, kui loosi tahtel võetakse kodustaadionil vastu kolmanda liiga klubi Haapsalu JK Läänemaa. Järgmine meistriliiga kohtumine toimub neil aga juba pühapäeval, kui külla sõidetakse Narva Transile.

Esiliigas seitsmendat kohta hoidev Santos saab aga pidada pikemat suvepuhkust, nende järgmine mäng toimub alles 2. juulil, kui Annelinna kunstmurustaadionil võetakse esiliiga raames vastu FC Levadia U21 rivistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles