Kunstnik jäi näituse tegemisel trammi alla

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Šestakov istub oma ateljees diivanil. Muude maalide hulgas on Vanemuise orkestri kunagise esimese viiuli Eduard Poolakese (paremal ülal) ja teatrikohviku omaniku Olga Aasavi (keskel põrandal) portree.
Jüri Šestakov istub oma ateljees diivanil. Muude maalide hulgas on Vanemuise orkestri kunagise esimese viiuli Eduard Poolakese (paremal ülal) ja teatrikohviku omaniku Olga Aasavi (keskel põrandal) portree. Foto: Sille Annuk

Maalikunstnik Jüri Šestako­­vil on sel­­ja­­taga töö­­­kad aastakümned, kuid loominguliselt ärgas on ta praegugi. Värskeim pilt lilledest valmis alles hiljuti. Seda võib näha tema kodu-ateljees näitusel, mille vaatamiseks ülesseadmisel jäi ta trammi alla.

Too kunstnikule pähe sadanud trammiga pilt on lõuendile saanud 1967 Tallinnas. Sealsamas lähedal seinal ripub Jüri Šestakovi vanaema portree, mis on valminud 1966 – samal aastal, kui noor mees lõpetas Eesti riikliku kunstiinstituudi. «Näitusest võtsin osa juba kolmandal kursusel,» ütles kunstnik.

80. sünnipäeva näitus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles