Tartu kandis tuli maha rekordiline hulk sademeid, vihmahood jätkuvad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äge vihm ujutas Riia tänaval asuva viadukti üle, sajuhood jätkuvad.
Äge vihm ujutas Riia tänaval asuva viadukti üle, sajuhood jätkuvad. Foto: Margus Ansu

Pole ime, et Tartus Riia tänaval asuva viadukti all tekkis täna korralik uputus: tegemist oli tõelise rekordsajuga.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna Tartu-Tõravere meteoroloogiajaama meteoroloog Inge Leitu kinnitas, et pärast kella 15.15 aset leidnud erakorralist sademete mõõtmist, et vähem kui kahe ja poole tunniga sadas vihma maha 13,3 mm jagu – tegemist on rekordiga.

Kas tegemist on ka kuunorme ületava sademete hulgaga, ei soovinud Leitu spekuleerida, vastavad kokkuvõtted tehakse pärast õhtul kella üheksat toimuvaid mõõtmisi. Küll on selge, et Tartu kant saab peagi osa järjekordsest sajust.

«Pilveradar näitab, et praegu on sadu Võru kohal, kust pilved liiguvad diagonaalis loode suunas. Pärnu kant pääseb, kuid meist läheb see otse üle,» märkis Leitu. Seejärel peaks pisut vahet pidama, kuid üks sadu ootab meid õhtul veel. Küll ei tohiks need sajud olla nii ägedad, kui oli päevane.

Kui Põhja-Eestis ja Soome lahe kohal on möllamas ka korralik äike, siis vähemalt piksenooled peaks Lõuna-Eestit täna säästma. Küll lõi siin välku läinud ööl, äikest fikseeriti kolmel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles