Šaakalid on otsaga Tartumaal?

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaikaga relvastatud Igor Brundukov osutab urule, kus ta arvab šaakalid elavat. Šaakalite süül või mitte, kuid fakt on see, et lühikese ajaga on pererahvas ilma jäänud kolmekümnest kanast.
Kaikaga relvastatud Igor Brundukov osutab urule, kus ta arvab šaakalid elavat. Šaakalite süül või mitte, kuid fakt on see, et lühikese ajaga on pererahvas ilma jäänud kolmekümnest kanast. Foto: Sille Annuk

Rõngu vallas Kirepi külas elav Igor Brundukov on arvamusel, et šaakalid on süüdi viimase aja kanatapulaines, mille tõttu on loojakarja läinud üksjagu sulelisi nii temal kui ka naabritel. Brundukovi sõnul on nad ilma jäänud umbes kolmekümnest kanast ja tibust.

Brundukov on Kirepis elanud kuusteist aastat ning tema kinnitusel pole midagi sellist varem juhtunud. Rebased või kullid on ära viinud üksikuid kaagutajaid, kuid nii massiline murdmine olevat esimest korda. Et selle taga pole rebased, näitab Brundukovi sõnul asjaolu, et kanad murtakse maha kohapeal, mitte ei tassita metsa, nagu seda teevad reinuvaderid. Pealegi on mees neid murdjaid ka ise näinud.

«Väga hirmsad elukad on, sabad ilma karvadeta nagu kaikad, täpilised, pika näoga. On küll rebase moodi, aga ta ei ole rebane. Ma olen ju nii palju aastaid maal elanud ja tean, milline on rebane või kährik,» rääkis Brundukov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles