Piirissaarel avab uksed eriline muuseum

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatavas Piirissaare muuseumis on külalisi alati ootamas kuum samovaritee ja kuulus keedetud suhkur. Arhiivifoto.
Avatavas Piirissaare muuseumis on külalisi alati ootamas kuum samovaritee ja kuulus keedetud suhkur. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

Piirissaarel tehakse ülehomme ajalugu, kui uksed avab saarekese esimene muuseum.

15. juuni keskpäeval avatakse Saare külas Kuldtiiva talus asuv vanausuliste maja. Muuseumis tutvustatakse vanausuliste eluolu. Sestap märkis üks asja eestvedajatest Valentina Aman muigamisi, et kohalikele ei ole selles muidugi midagi erilist, kuid mandriinimestele võiks muuseum siiski omajagu põnevust pakkuda. Maja kuulus Valentina Amani vanaisale, kes oli kohalikus palvemajas kolmkümmend aastat batjuškaks.

Valentina Aman rääkis, et alguses tuleb huvilistel muuseumi külastamiseks aeg kokku leppida, hiljem on uksed kogu aeg avatud. Väga suurt inimmassi majake küll ei mahuta, kuid edaspidi on kavas avada ka maja abihoone, kuhu mahuks samuti üksjagu inimesi. Seal saaks tutvuda saareelanike ajalooliste töö- ja kalapüügiriistadega ning sinna kõrvale rüübata samovariteed kuulsa vanausuliste keedetud suhkruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles