Kergejõustiklased asuvad olümpianorme püüdlema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused Gustav Sule mälestusvõistlused Tamme staadionil.
Pildil Magnus Kirt.
Mullused Gustav Sule mälestusvõistlused Tamme staadionil. Pildil Magnus Kirt. Foto: Kristjan Teedema

Osal Eesti kergejõustiklasel on olümpianorm täidetud ja pilet Rio mängudele taskus, mõned alles püüdlevad selle poole. Heaks võimaluseks olümpiapilet lunastada on täna Tartus peetavad Gustav Sule mälestusvõistlused, mis on ühtlasi ka Eesti koondisele Euroopa meistrivõistluste katsevõistluseks.

Euroopa meistrivõistlusi peetakse juuli alguses Hollandis Amsterdamis. Unistame küll medalitest, aga väikeses riigis peame mõistma, et ka tiitlivõistlustele pääsemine on meie sportlastele saavutus, leidis Gustav Sule mälestusvõistluse peakorraldaja Mati Lilliallik.

Et Sule mälestusvõistlus on kergejõustiku välihooaja esimene suurem üritus, on ka sportlaste koosseis esinduslik, kinnitas Lilliallik. Peaalad on traditsiooniliselt odavise ja kettaheide ning ehk ka kõrgushüpe. Kõrgushüpet nimetas peakorraldaja seetõttu, et vahepeal tippspordist loobunud ja emaks saanud Anna Iljuštšenko on oma lemmikalal tagasi ning püüab Tartus täita olümpianormi.

Odaviskes on Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe juba kindlad Riosse sõitjad. Senistel mõõduvõttudel normile napilt alla jäänud Risto Mätas ihkab samuti mängudele. Nii saaks Brasiilias kaasa elada eestlaste omavahelisele võistlusele ja ehk areneb sisekonkurentsist välja ka silmapaistvaid tulemusi.

Eesti odameeste kõrval püüab olümpianormi täis visata ka kaheksa aasta tagune olümpiahõbe Ainars Kovals Lätist.

Kettaheites on oodata Gerd Kanteri, Märt Iisraeli ja Martin Kupperi mõõduvõttu. Kõigile eestlastele pole pjedestaalikohad aga sugugi tagatud, sest Rootsist on tulemas Daniel Stahl, kes mullustel maailmameistrivõistlustel Pekingis heitis ketast üle 64 meetri ja sai viienda koha. Tänavu on Stahl näidanud samuti väga võimsat minekut: aprillis heitis ta USAs peetud võistlustel 66.74.

Meeste 1500 meetri jooksus asuvad konkureerima Eesti ja Läti parimad. Naiste 1000 meetri distantsil läheb Eesti rekordi mõtetega starti Liina Tšernov.

Kaugushüppes Lillialliku sõnul väga tuntud nimesid registreerunud ei ole. Võistlejate kirjapanek jätkus ka nädalavahetusel ning enne lehe trükkiminekut ei välistanud peakorraldaja lõplikult kaugushüppes olümpianormi juba täitnud Ksenia Balta startiminekut. Samuti võib viimasel hetkel oma osalusest teatada üllatusnimesid.

Pealtvaatajad on Tamme staadioni tribüünidele oodatud kella 17st. Piletiraha staadioni väravas ei küsita.
 

52. Gustav Sule mälestusvõistlus

Algus esmaspäeval, 13. juunil kell 17 Tamme staadionil.

Kavas on teivashüpe, kuulitõuge, kettaheide, odavise, kaugushüpe, kõrgushüpe, 100 m, 200 m, 1000 m ja 1500 m jooks ning 110 m tõkkejooks.

Lisainfo www.kuldliiga.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles