Peipsi ääres näitusel avavad end usklikud

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Usu küsimus» on koostanud Sandra Jõgeva, kes kandis väljapaneku avamisel kaelas Iraanist toodud risti ja mälupulka, mis on ühtlasi pudeliavaja.
Näituse «Usu küsimus» on koostanud Sandra Jõgeva, kes kandis väljapaneku avamisel kaelas Iraanist toodud risti ja mälupulka, mis on ühtlasi pudeliavaja. Foto: Kristjan Teedema

Peipsi serval Varnjas alustas Vo-ronja galerii nädalavahetusel oma kolmandat hooaega. Sandra Jõgeva näitusele «Usu küsimus» siseneja näeb vanas paadikuuris kõigepealt plakatitena välja trükitud fotosid koos lühikeste intervjuudega.

Pildid ja tekst on küljendatud nagu meelelahutusajakirjanduses. «Mõned intervjueeritavad on sellised, keda avalikkus nii väga ei suhesta religiooniga,» ütles galerist Raul Oreškin.

Kümne plakatile trükitu hulgast tõi ta näiteks strippari ja laulja Marco Tasase ning kunstnik Rauno Thomas Mossi. Sandra Jõgeva on samuti üks neist, kes on oma usukuuluvuse näitusel teatavaks teinud ning ennast määratlenud kui luterlane ja geikristlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles