Liiklusraevu ohver: ta kihutas must mööda jalakäijate rajale, rebis ukse lahti ja ründas (22)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal lõi mees eile naisautojuhti näkku.
Tartus Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal lõi mees eile naisautojuhti näkku. Foto: Kristjan Teedema

Eile Tartu kesklinnas liiklusraevu kogenud 35-aastane naisterahvas ütleb, et oma 15-aastase juhistaaži jooksul pole ta midagi ligilähedastki kogenud. «Peale löögi saamist hakkasin nutma, panin peale ohutuled, sõitsin üle ristmiku ja helistasin politseisse.»

«Sooritasin vasakpööret ja olles veendunud, et paremalt kedagi ei tulnud, sest nähtavus oli väga hea, andsin teed seda ületada soovinud isikule, kes ikkagi ei läinud üle tee,» kirjeldas Postimehe poole pöördunud naisterahvas olukorda. Sama juttu on ta rääkinud ka politseile. «Samal hetkel märkasin silmanurgast, et pooleldi minu külje peale on peatunud tumepunane auto. Signaali ei lastud, hiljem selgus, et signaal ei töötanud tal,» jätkas naisterahvas. Kokkupõrget ei toimunud, autod kriimustada ei saanud. Naisterahvas sõitis edasi.

«Järgmisel ristil ta kihutas must mööda jalakäijate rajale pool viltu, kargas välja ja alustas verbaalset ründamist, mis lõppes rusikalöögiga vastu huult,» ütles anonüümsust palunud ohver, kelle sõnul tulid autost välja seal olnud mõlemad noormehed, kes rebisid tema ukse pärani lahti. Automaatlukustus oli naisterahva autol võetud maha ning ta ei jõudnud ise uksi lukustada. Politsei soovitusel pani perekond taas selle autole peale.

 «Ta äärmiselt vihaselt karjus mu peale, et kas ma tahan teda tappa. Kasutati väga ebatsensuurseid väljendeid, mida minu suunas pole varem adresseeritud. Ta oli meeletult raevunud ja tal oli metsik pilk silmis. Ma ütlesin, et rahunege maha, miks te nii kiiresti sõitsite, ma pidin ju teed andma. Ma ei rääkinud rohkem, sest ma kartsin. Peale löögi saamist hakkasin nutma, panin ohutuled peale, sõitsin üle ristmiku ja helistasin politseisse.» Rusikalöök tabas huult, sest ohver jõudis pea eest ära tõmmata.

Naine rõhutas ka politseile, et mees pidi kõvasti kiirust ületama, sest nähtavus enne manöövrit oli hea.

Otsib pealtnägijaid

«Sõidan igapäevaselt autoga 15 aastat, mul ei ole ühtegi intsidenti olnud, ühtegi parkimistrahvigi ja selline juhtum nüüd. Olen sisemiselt löödud.»

Politsei sai eile teate, et kella 15.30 paiku sõitis Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal 35-aastase naise juhitud sõidukile ette teine auto, millest väljunud kahest mehest üks tõmbas naise sõiduki ukse lahti ja lõi teda näo piirkonda, teatas Lõuna prefektuur.

Tartu linna kinnitusel ei ole selles piirkonnas kaamerat, mistõttu palub naisterahvas, et kui keegi juhtunut pealt nägi, annaks sellest politseile teada. Näiteks märkas ta läheduses teed ületada soovinud keskealist prouat, kes veel noormeestele hüüdis, et mingu oma autoga teelt eest. «Hüüdsin talle ka ja proovisin saada tähelepanu, aga ei saanud abi.»

Politsei pidas 26-aastase mehe vägivallatsemises kahtlustatavana 48 tunniks kinni. Praegu on otsustamisel, kas prokuratuur taotleb tema vahistamist. Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitusel ei olnud inimesed omavahel tuttavad.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles