Kutsehariduskeskuses avatakse mitmeid uusi erialasid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu kutsehariduskeskuses saab õppida üle viiekümne erineva ameti, tänavu avatakse sel lisaks mitmeid uusi erialasid.

Kutsehariduskeskuses on täiesti uus näiteks väikemasina-, mootor- ja jalgrattatehniku eriala. «Oleme kaardistanud üle 100 ettevõtte, kes on püstihädas, sest ei leia inimesi kes oskaks remontida ja hooldada murutraktoreid ja –niidukeid aga ka ATVsid, mootorrattaid, rollereid ja muud väiketehnikat,» märkis eriala juhtivõpetaja Indrek Einasto.

Väiketehnika ja eriti mototehnika on Einasto sõnul keeruline ala, kuhu oodatakse õppima pühendunud noori. Lisaks avatakse ka veoauto-ja bussitehniku eriala neile, kelle kireks on hoopis suuremad masinad ja mootorid.

Tehnikahuvilisi oodatakse ka turvasüsteemide tehniku oskusi omandama. Tegu on töökohapõhise õppega, mis tähendab, et üks kolmandik õppest toimub koolis ja kaks kolmandikku töökohal. Turvasüsteemide tehniku ülesandeks on ehitada, seadistada ja hooldada turvasüsteeme alates läbipääsusüsteemidest kuni videovalveni välja. «Eelistame õppijaid, kellel on varasem elektriku või IT-süsteemide alane haridus või töökogemus, sest turvasüsteemide tehniku töö hõlmab mõlemaid tahke,“ märkis töökohapõhise õppe koordinaator Sigrid Ester.

Päris uus on kutsehariduskeskuses samuti kütte- ja jahutussüsteemide lukksepa eriala. Samuti avatakse esmakordselt meisterkondiitri eriala, mis eeldab omandatud kondiitri haridust või vähemalt viie aasta pikkust töökogemust.

«Meisterkondiitri kutse on kutsehariduse kõige kõrgem ehk viies tase ning õpingute käigus omandataks nii tootmise planeerimise ja juhtimise kui ka uute toodete arendamise oskusi,» sõnas toiduainete tehnoloogia osakonna juht Merle Truupõld.

Dokumentide vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskusesse algab 20. juunil ja kestab 5. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles