Ülikool on IT-maja toetussummaga rahul

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli uus IT-maja peaks valmis olema kolme aasta pärast.
Tartu ülikooli uus IT-maja peaks valmis olema kolme aasta pärast. Foto: Eskiis.

Valitsus kinnitas ülikoolide ja teadusasutuste arenguprogrammi ASTRA investeeringute kava, millest saab oma uue IT-maja ehituseks tubli toetuse ka Tartu ülikool.

IT-maja ehituseks saadakse programmist 15 miljonit eurot ning Tartu ülikooli kantsler Andres Liinat kinnitas, et nad on selle toetussummaga rahul. Pea teist sama palju panustab ülikool hoone ehitusse ka ise, kokku peaks IT-maja ehitus praeguste prognooside kohaselt maksma minema umbes 27 miljonit eurot.

«Aga see on hetkel eelprognoos, tegelik maksumus selgub pärast pärast projekteerimise lõppu ja pärast ehitushankeid – projekteerimine näitab ära hoone tehnilise keerukuse ja ehitushange näitab ära, mis on selle hetke turuhind,» märkis Liinat, et 27 miljoni puhul on tegemist ikkagi prognoosmaksumusega, mis võib veel muutuda.

Andres Liinat lisas, et ülikool on kohe sõlmimas projekteerimislepingut. Millal täpselt kopp maasse lüüakse, Liinat lubada ei julgenud, küll on tema sõnul kindel see, et uude hoonesse kolitakse sisse 2019. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles