Eelarvestrateegia annab lootust peatada Tartu koolide lagunemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse kooli täisremonti plaanib Tartu linn alustada 2017. aastal.
Raatuse kooli täisremonti plaanib Tartu linn alustada 2017. aastal. Foto: Margus Ansu

Tartu eelarvestrateegia üks suuri eesmärke on põhikoolide remont järgmise kaheteistkümne aasta jooksul, volikogu kiitis dokumendi heaks ja saatis selle avalikustamisele.

Tartu eelarvestrateegia 2017-2020 projektis nimetatud peamised eesmärgid on kõigi põhikoolihoonete renoveerimine, linnaelanike arvu kasvatamine, töökohtade loomine ja elamumajanduse arendamine. 

Põhikoolihoonete remondiks kulub praeguse prognoosi kohasel kokku 81 miljonit eurot. Ülesande täitmiseks näeb eelarvestrateegia ette linna laenukoormuse suurendamist. 

Eelseisva nelja aasta jooksul on kavas Raatuse kooli, Variku kooli ja Annelinna gümnaasiumi täielik remont. Raatuse kooli õppehoone rekonstrueerimise projektis osalemiseks ja riigi toetusmeetmest raha taotlemiseks andis volikogu linnavalitsusele täna juba ka loa. 

Haridusvaldkonna kõrval on eelarvestrateegias olulisel kohal investeeringud infrastruktuuri, eelkõige kaasrahastusega projektide realiseerimine nagu idaringtee kolmas etapp ja kergliiklusteede rajamine. 

Strateegia näeb ette tegevusi uute tehnoloogiate ja teadussaavutustega seotud töökohtade loomiseks, valglinnastumise vähendamiseks ja linnaelanike arvu suurendamiseks ning elamumajanduse arendamiseks. 

Eelarvestrateegia on iga-aastase linnaeelarve koostamise alus, mis peab tagama linna tervikliku ja tasakaaluka arengu. Strateegia koostatakse vähemalt nelja eelseisva eelarveaasta tarbeks, see vaadatakse igal aastal üle ja viiakse kooskõlla üldiste muutustega majanduskeskkonnas ning linna eeldatavate finantsvõimalustega. 

Koos eelarvestrateegiaga saatis volikogu avalikustamisele ka kuusteist ettepanekut Tartu linna arengukava muutmiseks. 

Eelarvestrateegia ja arengukava muudatusettepanekud on avalikul väljapanekul 15. juunist kuni 15. augustini Tartu linna veebilehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles