Volikogu kinnitas ametisse Tartu uue abilinnapea

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jaan Õunapuu.
Tartu abilinnapea Jaan Õunapuu. Foto: Kristjan Teedema

Endine Tartu maavanem, regionaalminister ja riigikogu liige Jaan Õunapuu on Tartu uus rahanduse, ettevõtluse, linnavarade ja turismi valdkondi juhtiv abilinnapea.

Õunapuu ametisse kinnitamist toetas 28 volikogu liiget, oli ka üks vastuhääl.

IRL hääletusel ei osalenud. Fraktsiooni juht Jüri Kõre nimetas põhjusena, et linnavalitsus saaks hakkama ka nelja abilinnapeaga, Õunapuu on aga viies abilinnapea.

IRLi liige Mihhail Lotman rääkis, et koalitsioon on algusest peale rääkinud kaasamisest, seda ei ole väga olnud, aga kaasamine on olnud uute töökohtade loomisel. „Tartu linna valitsemine läbi aastate on järginud kahte suunda, sõltumata, kes on linnapea ja millised fraktsioonid olid koalitsioonis. Esiteks kokkuhoidlik ja jätkusuutlik finantspoliitika ning teiseks aus linnavalitsemine,“ ütles Lotman. „Mida suurem on valitsus, seda suurem on korruptsiooni võimalus. Mida suurem on korruptsiooni võimalus, seda suurem on korruptsioon.“

Lotman tegi ettepaneku veelkord kaaluda viienda abilinnapea nimetamise vajalikkust.

Volikogu määras abilinnapea palgaks 3135 eurot kuus, lisaks on tal õigus saada hüvitist 400 eurot kuus isikliku auto kasutamise eest ametiülesannete täitmisel. Mobiililt tehtavate teenistusalaste kõnede maksumuse piirmääraks kehtestas volikogu 64 eurot kuus.

Linnapea Urmas Klaasi tutvustava kõne peale ei olnud volinikel ühtki küsimust.

Õunapuu ütles kõnetoolist, et on pärit Saaremaalt, tuli 1977. aastal EPAsse ja pärast seda on jäänud Tartumaale elama. Ta nimetas ka, et ei ole rahanduse valdkonnas töötanud, kuid on olnud riigikogus rahanduskomisjoni liige ja juhtinud ka majanduskomisjoni.

IRLi liige Jüri Kõre küsis võimaliku huvide vastuolu kohta, kui Õunapuu Tartu vallavolikogu liikmena  peab kaitsma valla, Tartu abilinnapeana linna huve.

Õunapuu vastus rääkis paremast koostööst omavalitsuste vahel.

Vabakunna esindaja Jüri-Ott Salm päris, kui olululiseks peab Õunapuu eelarvestrateegiat. Õunapuu vastas, et volikogu antud aktid on linnavalitsusele täitmiseks, vajadusel  tuleb volikogul neisse teha korrektuure.

Jaan Õunapuu on sündinud 13. septembril 1958 Mustjalas, ta on 1982. aastal lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia zooinsenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles