Tartumaalt läheb naiste tantsupeole 48 rühma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene naiste tantsupidu Jõgeval.
Esimene naiste tantsupidu Jõgeval. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartumaa rahvatantsijad alustavad reedel teekonda selle suve Eesti suurimale rahvatantsupeole, milleks on pühapäeval Jõgeva linna staadionil peetav naiste tantsupidu.

Aprillikuiste ülevaatuste põhjal on teisele Eesti naiste tantsupeole «Mehe lugu» pääsu lunastanud 48 Tartu ja Tartumaa nais-, sega-, neidude ja vanaemade rühma, rääkis ürituse teabejuht Raivo Suni. Jõgevamaa piiril tervitavad neid reedel kohalikud laulu- ja tantsumehed.

Kohale jõudnud, asuvad rühmad proove tegema üheksal harjutusväljakul, mis paiknevad 30 kilomeetri raadiuses ümber Jõgeva. Proovidejärgseid õhtuid aitavad meeleolukamaks muuta kohapeal korraldatavad simmanid.

II Eesti naiste tantsupeost võtab osa 394 tantsurühma ja umbes 4800 tantsijat. Lisaks Eesti rühmadele aitavad etendust luua tantsijad Kanadast, Inglismaalt, Iirimaalt, Luksemburgist, Soomest ja Norrast.

Tantsulavastus koosneb Suni sõnul 26 tantsust. See on lugu eesti mehest ja sellest, kuidas mees näeb naist läbi oma silmade ja südame.

Etenduse aitab tervikuks siduda dialoog Jõgevalt pärit näitleja Tiit Suka ja Ivo Linna esituses. Ivo Linna on ka tantsupeo patroon ja temale muudab päeva eriliseks asjaolu, et samal päeval tähistab ta oma 67. sünnipäeva.

«Teist sellist pakkumist elus ei tule, kus sünnipäevast võtab osa 4700 naistantsijat pluss publik. See on minu jaoks sajandi sündmus,» leidis Linna.

Et sünnipäev ja naiste tantsupidu saaksid eriti uhke lõpu, on korraldajad otsustanud pärast finaaletenduse lõppu pakkuda publikule ja tantsijaile tükikese sünnipäevatorti.

Etenduse lavastab mitmete üldtantsupidude lavastaja ja liigijuht Ülo Luht. Peo muusikajuht on Toomas Lunge. Peaproov-etendus on pühapäeval kell 11, kaks kontsertetendust antakse kell 15 ja kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles