Elektriteater tegi parki üles seatud välikinos prooviseansi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutava ekraani ette kogunes Tartu kesklinna parki umbes 200 kinolist.
Täispuhutava ekraani ette kogunes Tartu kesklinna parki umbes 200 kinolist. Foto: Merike Lill

Umbes 200 enamasti noort tartlast veetis neljapäeva viimase tunni ja osa reede esimesest tunnist Tartu kesklinna pargi murul. Nende ees täispuhutud väliekraanile oli kuvatud dokfilm «Suhkrumeest otsimas» (2012), mis on pälvinud Oscari. Järgmised tasuta seansid sõltuvad kultuurihuviliste panusest Hooandjas.

Ajutise välikino oli püstitanud Elektriteater, mille esindajana rääkis enne seanssi Andres Kauts mõne minuti eelolevast filmisuvest vabas õhus. Et see õnnestuks nii, nagu kavandatud, on tarvis edukalt lõpule viia tarviliku 10 000 euro kogumine ühisrahastusplatvormil Hooandjas.

Kautsi sõnul on tarvis näiteks võimsamat objektiivi projektsiooniaparaadile ja rannatoole, eriti aga sellist süsteemi, mis võimaldaks vaadata filme nii, et ümbruskonnas ei oleks filmi heli kuulda – raadiosaatjat ja kõrvaklappe. Nii jääks kino suhtes ükskõiksete inimeste elu häirimata.

Elektriteater soovib välikinoga käia läbi Tartu erinevad nurgad, Karlovast läbi Supilinna Annelinna, näidata filme jõe ääres ja pargis, varemetes ja hoovides, liikuda ringi üks nädalavahetus siin ja teinekord seal. Soov on korraldada võimalikult palju tasuta seansse ning pakkuda seeläbi võimalikult paljudele võimalust saada osa Elektriteatrit sütitavast filmimaagiast.

Tänaöine välikino oli proov, millega Kauts ise ja ka kinolised – nende arvukust silmas pidades – jäid rahule.

Esimene päris seanss on juuli keskpaigas, kui Hooandjasse koguneb piisavalt palju raha. Sel juhul on filmiseansid kavas septembrini enamikel nädalavahetustel (näiteks tARTuFFi ajal on pausi), mõnel nädalavahetusel mitu õhtut, mõnel nädalavahetusel vaid korra. Kokku umbes 15 seanssi.

Täna lõunaks oli 179 hooandjat annetanud 4622 eurot. Raha saab üle kanda 13. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles