Suvelavastused: ilusat tõsidust ja jantlikku nalja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirikus «Katarina mõrsjaliniku» proovis on kõrvuti Guido Kangur ja Annabel Rootsmaa.
Jaani kirikus «Katarina mõrsjaliniku» proovis on kõrvuti Guido Kangur ja Annabel Rootsmaa. Foto: Sille Annuk

Tänavune teatrisuvehooaeg koputab uksele. Tartu ja lähema ümbruse suvelavastuste trupid on juba alustanud proove, mõned on jõudnud nendega lõpusirgele. Esimene uuslavastus «Katarina mõrsjalinik. Risti ja kivi tee» esietendub Jaani kirikus 9. juunil. Selle toob vaatajate ette Emajõe Suveteater.

Eeloleva kolme kuu lavastuste hulgas on tõsisema ja naljakama sisuga teatritükke. Süvapsühholoogilist vaatemängu igatsejad peavad siiski ootama teatrite põhihooaja algust, sest praegu on sihikule võetud suve kergesse õhustikku sobivad näidendid.

Suviseid lavastusi enamasti vabas õhus, aga ka vihma eest kaetud kohtades teevad nii kutseliste kui ka harrastuslike näitlejate trupid. Mõneski on taidlejad ja profid läbisegi. Tänavu paistab meie kandis silma noorte, alles mullu Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud näitlejate tegevus: nad võtavad ette kaks teatritükki, «Nornide mängud» Raadi lennukiangaaris ning koostöös vanemate ja veel õppivate kolleegidega «Tom Sawyeri seiklused» Tartu seikluspargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles