Vanglast vabanejatele otsitakse majutus- ja nõustamisteenuse pakkujat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Justiitsministeerium kuulutas välja riigihanke, et pakkuda aastatel 2016 - 2019 Tartumaal vanglast vabanejatele ajutist majutusteenust koos nõustamisega.

Teenuse eesmärk on suurendada vanglast vabanenute osalust tööturul ning vähendada nende retsidiivsust, teatas justiitsministeerium. Lisaks püsiva elu- ja töökoha otsimisele on teenuse osaks rehabiliteerimist soodustavad tegevused nagu võla-, sotsiaal- ja  psühholoogiline nõustamine. Seeläbi aidatakse vanglast vabanenul lahendada eluliselt olulisi küsimusi, luua kontakt ametiasutuste ja potentsiaalsete tööandjatega, toetatakse suhete taastamist lähedastega jm.

Teenuse sihtgruppi kuuluvad nii tähtaegselt, ennetähtaegselt kui ka karistusjärgsele käitumiskontrollile vabanenud isikud. Kui tähtaegselt vabanenute puhul on teenus vabatahtlik, siis kohtu tingimustel vabanenud võtavad endale kohustuse majutus- ja nõustamisteenuse pakkuja programmis osalemiseks.

Riigihankele pakkumuste esitamise tähtpäev riigihangete registris on 30. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles