Tervisekäijad ületasid lõpujoone

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil käimiskepid.
Pildil käimiskepid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui kampaanias «Jalgsi tervise nimel 50+» osalejad, kes olid oma sammud päevast päeva kolme kuu jooksul üles märkinud, kogunesid kokkuvõtte tegemisele Tartu raekoja saali, said nad teada, et on ühtekokku teinud peaaegu 36 miljonit sammu.


Sügisel olid nad linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree käest saanud sammulugeja, eredat värvi särgi ja helkurid.

Registreerus 73 tartlast, tinglikult tõmmatud lõpujoone ületas neist 50. Sirje Kree andmetel oli nende keskmine vanus 54 aastat ja nad tegid keskmiselt 8265 sammu päevas. 12 oli neid, kes astusid kolme kuuga kokku miljon või rohkem sammu.

Jalgsikäimist tervise nimel õhutas linnavalitsus nüüd neljandat korda. Tervishoiuosakonna juhataja tähelepanekute järgi on osalejate aktiivsus ja tartlaste terviseteadlikkus kasvanud.

Raesaali kogunenud käimisfännide vahel loosisid välja auhindu (Vanemuise ja kontserdimaja kinkekaardid, «Jalutaja teejuht», võimalus minna pöiauuringule jm) Sirje Kree ja kampaania algatanud abilinnapea Margus Hanson. Viimane nimetas auhindadest tähtsamaks asjaolu, et osalejad said parema tervise ja reipama oleku.

Sirje Kree peab juba uue käimise plaani. Seekord võib sammude lugemiseks minna mitte sügisel, nagu seni on olnud, vaid soojemal aastaajal.

36 miljonit sammu

• Tartu linnavalitsuse kampaaniaga «Jalgsi tervise nimel 50+» liitujaid oli sügisel 73.

• Ühtekokku tegid kampaania edukalt lõpetanud 50 inimest 1. oktoobrist 31. detsembrini peaaegu 36 miljonit sammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles