Kultuuriakadeemia noored väntasid videoklippe helkurist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader helkurit propageerivast videoklipist.
Kaader helkurit propageerivast videoklipist. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengid valmistasid koos kaks videoklippi helkurist, millega noored juhivad inimeste tähelepanu helkuri kandmise vajalikkusele pimedal ajal.


Lõuna prefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht Tiit Allik rõõmustas, et Viljandi kultuuriakadeemia noored olid kohe nõus ühiskondlikult olulise teema teadvustamises kaasa lööma. «Noored mõtlesid ise välja politsei tõstatatud teemale vastavate klippide stsenaariumid ning teostasid kaks meie poolt välja valitud klippi,» selgitas Allik pressiesindaja vahendusel.

Veel lisas Allik, et on tulemusega rahul ning et tudengite originaalne lähenemine aitab kindlasti kaasa probleemidest arusaamisele. «Usun, et meie ühistegevus aitab kaasa igapäevase liikluskultuuri parandamisele.»

Helkuriklipid väntasid valmis teatrikunsti visuaaltehnoloogia üliõpilased Madli Uuemäe ja Sander Põllu koos kaastudengitega. Juhendajaks oli Veiko Taluste.

«Kõrgkooli ja politsei koostöökogemus sellises vormis oli esmakordne. Varem oleme piirdunud kultuurivahetusega Paikuse politseikooliga. Praeguse projektiga avanes juba uus, väga tulemuslik tasand ning leian, et samas suunas tuleks jätkata,» leidis TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja.


Klippe saab vaadata politsei- ja piirivalveameti Facebooki leheküljelt ning siit:

1. Klipp

Juhendaja: Veiko Taluste
Näitlejad: Laura Romanova, Kelli Mark, Sander Põllu, Madli Uuemäe, Kaido Torn (teatrikunsti visuaaltehnoloogia erinevatelt erialadelt)
Butafooria: Kelli Mark, Kaido Torn (dekoraator-butafoori erialalt)
Operaatorid: Janika Brauer, Pille Kannimäe (etenduskunstide multimeediaspetsialisti erialalt)
Režii ja montaaž: Madli Uuemäe (valguskujunduse erialalt)

2. Klipp

Juhendaja: Veiko Taluste, Tauno Uibo
Näitlejad: Juhan Saat, Lee Lang, Jaanika Brauer, Rita Mäesepp, Kristin Otsalt, Laidi Sergejeva, Tuuli Palo (TÜ VKA erinevatelt erialadelt)
Butafooria: Kelli Mark, Kaido Torn, Mari-Anne Pikk (dekoraator-butafoori erialalt)
Operaatorid: Pille Kannimäe, Laura Romanova (etenduskunstide multimeediaspetsialisti erialalt)
Valgus: Madli Uuemäe, Sander Põllu (valguskujunduse erialalt)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles