Punktideta eestlannad ootavad Tartus koerailma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signy Aarna mänguhoos.
Signy Aarna mänguhoos. Foto: Margus Ansu

2017. aasta EM-valiksarjas seni vaid kaotusi tunnistanud Eesti naiste jalgpallikoondis jätkab valikturniiri 3. ja 6. juunil, mil Tartus Tamme staadionil võõrustatakse Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviina naiskonda.

Tegemist on kõvade vastastega: kohtumistes võõrsil tuli tunnistada Belgia 6:0 ja Bosnia 4:0 paremust. Siiski loodab tartlannast kaitsemängija Sirje Roops, et vähemalt Balkani naiskonnaga mängides suudetakse viimaks ka punktiarve avada.

«Belgia oli aprillikuises mängus ikka väga-väga tugev, me ei osanud oodata, et nad on nii head,» märkis Roops, kes jääb Tamme staadionil toimuvatest kohtumistest isiklikel põhjustel kõrvale.

«Nende võtmemängija on Wolfsburgi (Euroopa tugevamaid naiste jalgpalliklubisid – toim) ründaja Tessa Wullaert, kes lõi meile kaks väravat. Tema peale mängiti ning tema kiirust ja osavust oskasid meie vastased väga hästi ära kasutada,» tõstis Roops esile.

Ta lisas, et väga kiired olid ka Belgia ääreründajad ning kuna eestlannad kippusid tihti võitluses teise palli pärast hiljaks jääma ning pressing polnud piisavalt kiire, said vastased karistusalasse järjest tsenderdusi saata ja sealt need väravad tulidki.

«Aga kindlasti on ka meil võimalik midagi tekitada, kui kontrate peale mängida, kuigi belglannad on praegu tõesti väga heas vormis,» nentis Roops.

Punktiarve ootab avamist

Seevastu Bosnia ja Hertsegoviina vastu minnakse märksa lootusrikkamalt ning oktoobrikuine 0:4 kaotus ei peegeldanud tegelikku jõudude vahekorda, on Sirje Roops veendunud.

Ta tunnistas siiski, et kuna ta ise selles kohtumises kaasa ei teinud, siis päris täpset ettekujutust tal Bosnia mängust ei ole. «FIFA reitingus on nad meile igal juhul kõvasti lähemal kui Belgia ning vähemalt füüsiliselt me neile tookord oluliselt alla ei jäänud,» ütles Roops. Belgia on FIFA tabelis 28., Bosnia 62. ja Eesti 80. kohal.

Peale selle, et eestlannad on kaotanud kõik seni peetud viis matši, ollakse kaheksa valikgrupi peale ainus naiskond, kes pole seni suutnud lüüa ühtegi väravat. Sirje Roopsi arvates on põhjuseks see, et üksjagu naisi pallib välisklubides, ühistreeninguid on saadud vähe teha ning seetõttu on kannatanud kokkumäng. «Me ei tea, kuidas keegi liigub, kuidas keegi avaneb,» arutles Roops.

Kuigi mängud on Tartus, ei kuulu seekord koondisse Tammekast ega teisest Taaralinna naiste meistriliigaklubist SK 10 Premium ühtki pallurit. Sirje Roopsi sõnul teenisid Tammekast algul koondisekutse küll Jessika Uleksin ja Grete-Lilijane Küppas, kuid vigastuste tõttu nad kaasa mängida ei saa.

Hull ilm aitaks

Tartu Tammeka meeskond on viimaste kodumängude järel kurtnud, et Tamme staadioni murukate on künklik ja jätab soovida, Sirje Roopsi sõnul aga tundub praegu muru küllaltki korralik olevat, iseküsimus on, kuidas sellele mõjus teispäevane võimlemispidu.

Roops arvas, et eestlannadele sobiksid just keerulised tingimused. «Meil on alati olnud pigem nii, et kui on kole koerailm, siis läheb paremini, oleme harjunud selliste karmide tingimustega – libedus ja kukkumised ja kõik sellised asjad. Nii et just selline kole vihmane ilm oleks meile kõvasti parem,» tõdes Roops, kuid lisas samas naerdes, et publikule see muidugi ei meeldiks.

7. valikgrupi seis

1. Belgia 11 punkti (5 mängust)

2. Inglismaa 10 (4)

3. Serbia 7 (4)

4. Bosnia ja Hertsegoviina 6 (6)

5. Eesti 0 (5)

Hollandisse EMile pääsevad otse iga grupi võitjad ja kuus paremat teise koha naiskonda, 7. ja 8. teise koha naiskond peavad omavahel play-off-kohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles