Roheline Park kasvab edasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise pargi arhitektuurivõistlus. Kavand «Nimetu».
Rohelise pargi arhitektuurivõistlus. Kavand «Nimetu». Foto: Roheline Park

Looma- ja taimekasvatustooteid müüva Dimediumi hoone avamisel tulevases Rohelises Pargis kinnitas tööstusparki arendav Cesana Grupp, et ettevõte ei jää sinna üksi. Nüüd on käed löödud ka teise hoone ehitamiseks.

Nädalapäevad tagasi avalikuks saanud Tartu sissesõidule planeeritava äripargi arhitektuurikonkursi võidutöö kõnetas põllumajandus- ja metsamasinate müügiga tegelevat Intrac Eesti juhtkonda ning tänaseks on löödud käed uue maja ehitamiseks, kinnitas Cesana Grupp.

Intrac Eesti juhatuse esimees Tanel Teimann lisas omalt poolt, et Rohelise Pargi ärikontseptsioon kõnetas neid kohe. «Pargi tulevikuvisioon on üles ehitatud Lõuna-Eesti põllumajandus- ja metsandussektori ettevõtete keskuseks kujunemisele ning Intrac Eesti sobib oma tootevalikuga sellesse kohta väga hästi.»

Praegu asub Intrac Eesti Tartu osakond linna lähistel Tähtvere külas Tiksojal, kuid senised ruumid on Teimanni sõnul ettevõttele kitsaks jäänud. Parasjagu oldi suurema pinna otsingul.

Ettevõtet teatakse rohkem kui põllumajandus-, metsa- ja ehitustöödel kasutatavate ratas- ja roomikmasinate müügi poolest, kuid Intrac Eestil on ka esinduslik aiatehnika valik, täpsustas Teimann. Ta lisas, et Rohelisse Parki asumine võimaldab neil just jaekliendile suunatud tootevalikut laiendada. Uus esindus saab olema 1300-ruutmeetrine, laiudes osaliselt läbi kahe korruse, ning esindusliku müügisaaliga.

Rohelist Parki arendava Cesana Grupp AS-i juhatuse liige Tauri Sokk hindas, et kuivõrd äripargi kontseptsioon näeb ette ka tehnika ekspositsiooniväljakuid, sobitub Intrac Eesti sinna ideaalselt.

Äripargis alustatakse ehitustöödega juulis, Intrac Eesti uue keskuse hoone ehitus algab aga augustis ning see avatakse plaanide kohaselt 2017. aasta alguses. Sokk nentis, et pärast arhitektuurivõistluse võitja väljakuulutamist on pargi vastu huvi tundnud juba ka üks põllumajandustarvikuid müüv ettevõte, aga ka üks metsandusettevõte.

Tartu linna piiril asuvale Fr.R Kreutzwaldi 66 asuvale 65 268 ruutmeetri suurusele krundile rajatakse büroo, kaubandus- ja teenindushooned ning rohke rohelusega aianduskeskus. Pargi keskmeks saab 16-korruseline büroohoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles