Tartus saab üle aastate taas näha autode kiirendusvõistlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Kuriks
Lauri Kuriks Foto: Görel Grauding

Kui varem käisid Tartu kandi autohuvilised oma masinate võimeid proovile panemas Raadi lennuväljal, siis pärast autoturu avamist lõppesid siinkandis kiirendusvõistlused. Sel nädalavahetusel saavad huvilised aga üle aastate taas kodulinnas näha kiireid masinaid.

Estonian Drag Race Association (EDRA) toob võistlushooaja esimese ametliku võistluse Tartusse 4. juunil ning see peetakse linna serval, Räpina poole suunduval neljarealisel maanteelõigul.

Üldkasutataval teel pole aga turvalisuse kaalutlustel võistlusest osa võtmas Eesti kõige võimsamaid ehk klasse Super Gas, Super Comp ja Outlaw, rääkis üks korraldajatest Kaarel Oras. Ka on kogu võistluse distants piiratud kaheksandikule miilile (u 201 meetrit), mis on umbes pool tavapärasest võistlusmaast.

Osalevad võistlusklassid on Street A, Street B, Super Street, Junior Bracket ja SET/PET.

Lisaks võistlusarvestusele sõidetakse ülipopulaarseks osutunud igamehetestklassis Test & Tune. Selles klassis tehakse vaid ajasõite, võistlusarvestust ei peeta ega ole vaja ka litsentsi. Tarvis on vaid töökorras autot ning vastavat isiklikku turvavarustust. Teisisõnu võib tulla igaüks tänavalt, et panna turvaliselt proovile end ja oma sõiduvahendit, täpsustas Oras.

Tartu-Räpina maanteel, juudi kalmistu ja Lohkva ringi vahelisel alal, avatakse väravad pealtvaatajatele kell 11, võistlussõidud algavad kell 12. Korraldajatel on pealtvaatajatele ka väike palve: tulla üritusele võimaluse korral jalgsi või eelistada ühissõidukit ning kindlasti parkida oma sõiduk selleks ettenähtud kohta. «Spetsiaalne parkla on tehtud Annelinna Prisma juurde,» selgitas Oras.

Üritus on korraldatud koostöös politsei ja maanteeametiga. Orase sõnul tehakse sellist koostööd esimest korda ja võistlus on ka osa ohutu liiklemise kampaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles