Põltsamaa tähistab lastekaitsepäeva suurejooneliselt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidurüüs Põltsamaa. Illustreeriv foto.
Pidurüüs Põltsamaa. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Oma 90. sünnipäeva puhul tähistab Põltsamaa linn sel aastal lastekaitsepäeva suurejoonelisemalt kui kunagi varem. Sellesse mahub koolilaste piknik, puhkpilliorkestri saatel rongkäik läbi linna, vaateaknanäituse avamine ning kunstiseltsi näituse avamine ja lastelaulude plaadi esitlus.

Päev algab kell 8 hommikul Roosisaarel Põltsamaa ühisgümnaasiumi 1.–6. klasside õpilaste piknikuga, mille juurde kuulub ka hommikuvõimlemine ja Põltsamaa linna teemalise viktoriini lahendamine, teatas linnavalitsus.

Kell 10.30 liituvad koolilastega lapsed lasteaedadest ja kodudest ning Põltsamaa kultuurikeskuse juurest alustab liikumist rongkäik lossihoovi. Rongkäik avab ülelinnalise vaateaknanäituse «Põltsamaa laste pilgu läbi». Laste tööd, mis valmisid ühisgümnaasiumi kunsti- ja käsitöötundides, kunstikoolis, noortekeskuse disaini- ja fotoringis, kultuurikeskuse taimeseaderingis ning lasteaedades, on eksponeeritud poodide ja asutuste vaateakendel. Linna liikluses võib rongkäigu ajal esineda seisakuid.

Lossihoovis tegelevad lastega päevajuht Ivar Lett, politsei, päästeamet, kaitseliit, ohvriabi, maanteeamet. Töötubasid veavad Põltsamaa käsitööselts, emadeklubi ja noortekeskus. Põltsamaa muuseumis saavad lapsed osaleda Eesti lipu jututoas. Veel pakutakse lossihoovis pannkooke, hüpatakse batuutidel ja maalitakse nägudele.

Kell 16 avab Põltsamaa kunstiselts lossihoovis galeriis lapsemeelse naivistlikus võtmes näituse Põltsamaast.

Õhtul kell 18 algab kultuurikeskuses linnulaulude CD ja lauliku esitluskontsert. Plaadil laulavad lindudest lapsed ja neid saadavad professionaalsed muusikud.

Vaheldumisi laste häältega saab kuulata ka ehtsaid lindude hääli. Laulikus on lisaks lauludele põnevad illustratsioonid Põltsamaa kunstikooli õpilastelt. Plaadile ja laulikusse said 12 uut laulu sellistelt autoritelt nagu Riine Pajusaar, Piret Laikre, Marek Sadam, Külliki Levin, Monika Pullerits, Meeli Nõmme, Tiia Kaeramaa ja Tuuli Jukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles