Viis kooli võtavad mõõtu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Viis kooli, viiskümmend õpilast, füüsika, keemia ja matemaatika – juba 46 aastat järjest. Igal talvel kohtuvad Hugo Treffneri, Miina Härma, Tamme, Nõo ja Viljandi Carl Robert Jakobsoni gümnaasiumi õpilased, et üksteiselt reaalainetes mõõtu võtta.


Esialgu oli viie kooli võistlus ainult kolme kooli ettevõtmine, traditsioonile panid aluse praegused Treffneri, Nõo ja Jakobsoni gümnaasium, Härma ja Tamme liitusid alles 1972/1973. õppeaastal. Sellest ajast on nii mõnigi kool veel tahtnud oma õpilasi võistlusele saata, kuid tavas vähemalt seni muutusi pole.

Tänavune korraldaja on loosi tahtel Härma gümnaasium, selle aulas eile hommikul võistlust keemiaülesannetega alustatigi. Pärastlõunal jätkati matemaatikaga, täna hommikul on füüsika.

Teist aastat on õpilaste tagantutsitamiseks mängu pandud ka rahalised auhinnad: Skype ja Webmedia ning sellest aastast ka Viru Keemia Grupp annavad stipendiumid iga osaleva kooli ühele reaalainete õpetajale ning kolmele parimale õpilasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles