Lõuna-Eesti metsades valitseb äärmiselt suur tuleoht

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tulekahju Valgamaal Hummuli vallas Aitsra külas, mille kustutamine vältas neli päeva.
Pildil tulekahju Valgamaal Hummuli vallas Aitsra külas, mille kustutamine vältas neli päeva. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna pärastlõunal süttis mets Põlvamaal Värska vallas Ulitina külas. Kiiresti reageerinud päästjatel läks ligi tund aega enne, kui üle 1000 ruutmeetrile levinud põlengule piir pandi. Päästeamet kinnitab, et tuleoht Lõuna-Eesti metsades on äärmiselt suur.

Looduses on praegu igasuguse lahtise tule kasutamine lubamatu, sest väiksemastki sädemest piisab pinnase süttimiseks. Metsatulekahju tagajärjed on aga korvamatud, rõhutab Lõuna päästekeskus.

Metsatulekahju kustutamisega hõivatud päästeressurssi tõttu kannatab päästjate reageerimine teistele kiiret abi vajavatele õnnetustele.

Eelmisel nädalal kustutasid Lõuna-Eesti päästjad koos vabatahtlikega neli päeva 42 hektarile ulatunud metsatulekahju Valgamaal Hummuli vallas Aitsra külas. Metsapõlengus hävib taimestik ja hukkuvad loomad ning sellest toibub loodus alles pikkade aastakümnete jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles