Väärikate ülikoolis õppis üle 2000 huvilise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ väärikate ülikooli lõpuaktust peeti ka Pärnus.
TÜ väärikate ülikooli lõpuaktust peeti ka Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lõppenud õppeaastal jõudis Tartu ülikooli väärikate ülikoolis lõputunnistuseni 1577 õppijat, osalejaid oli kokku aga üle 2000.

Ülikooli pressiesindaja teatel oli vanim õppija 93-aastane mees, vanim tunnistuse saaja aga 92-aastane naine. Osalejate keskmine vanus oli üle 70 eluaasta. Rohkem on õppurite seas naisi, kuid ka meeste osa on tasapisi kasvamas.

Lõpuaktust peeti 20. mail Tartus, kus osalesid lisaks Tartu õppijatele ka väärikad Valga ja Keila piirkonnast. Väärikate ülikool on leidnud head vastukaja ja sooja suhtumist. Mullu tunnustati Tartu ülikooli väärikate ülikooli aasta õpiteo tiitliga.

Populaarseimad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes piirkondades korraldatakse peale loengute veel keelekursusi, õpitube ja väljasõite.

Väärikate ülikoolis algab õppetöö tavapäraselt septembris ja nii ka uuel sügisel. Õppida saab Tartus, Tallinnas, Pärnus, Kuressaares, Türil, Narvas, Valgas ja Keilas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles