Nädalavahetusel peetakse Tartus suurt tantsufestivali

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsufestival Kuldne Karikas.
Tantsufestival Kuldne Karikas. Foto: Kristjan Teedema

Sellel laupäeval ja pühapäeval kogunevad paar tuhat tantsijat üle Eesti Tartusse, et pidada Eesti maaülikooli spordihoones tantsufestivali Kuldne Karikas.

Tantsufestivali korraldatakse seitsmendat aastat. Kui kolm aastat tagasi oli festival ainult Tartu tantsijatele ning ühepäevane üritus, siis eelmisest aastast on Kuldne Karikas mitmepäevane üritus ja finalistide väljaselgitamiseks korraldati Tallinnas, Pärnus ja Tartus märtsis ja aprillis eelvoorud.

Festivali projektijuht Kirsikka Kurg rääkis, et nädalavahetusel näeb Tartus tantsijaid alates 3-eluaastast, kõige vanem finalist on aga 55-aastane.

Tantsudest on festivalil esindatud nii sõu-, karakter-, tänava-, džäss- ja loovtantsud. Lisaks grupikavadele võistlevad tantsijad soolode-duode kategoorias.

Eesti maaülikooli spordihoones algab homme, 28. mail üritus kell 10. Kirsikka Kurg ütles, et festivali mõlemad päevad on ligi 12-tunnised ja kõik on oodatud kaasa elama. «See ongi nagu koguperefestival, kus vaatad tantsu, sööd ja jood ning naudid rahvast ja melu,» lisas Kurg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles