Tervisekõndijad liidavad sammud kokku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna teevad kampaanias «Jalgsi tervise nimel 50+» osalejad kokkuvõtteid Tartu raekoja saalis.


Sügisel liitus jalgsikäimist propageeriva kampaaniaga 73 inimest, kes said endale tasuta sammulugejad, vahendas Tartu linnavalitsus. Samme asuti mõõtma 1. oktoobrist ning see vältas 31. detsembrini.

Selle aja jooksul tehti osalejatele ka tasuta terviseuuringuid, toimus ühine sportlik tegevus ja kuulati terviseloengut.

Kampaania algataja abilinnapea Margus Hanson rääkis, et sel korral oodati osalema eeskätt mehi alates 50. eluaastast. Just selles vanuses mehi peavad meedikud riskirühmaks südame- ja veresoonkonna haigustele.

«Täna loosime kampaania edukalt lõpetanud jalgsikõndijate vahel välja auhinnad, kuid oluline on, et parema tervise ja reipama oleku said kindlasti kõik projektis osalejad,» sõnas Hanson.

Ettevõtmisega liitujaid oli sellel aastal märksa rohkem kui varasemalt. «Julgen arvata, et see näitab meie terviseteadlikkuse tõusu, inimesed tunnetavad enda rolli tervise hoidmisel ja parandamisel,» tõdes projekti koordineerinud tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree.

«Jalgsi tervise nimel 50+» kampaania kutsus tartlasi kõndima juba neljandat aastat. Tavakohaselt alustatakse kampaaniaga autovabal nädalal septembris.

Täna õhtul kell 18 oodatakse tublisid jalgsikäijaid raekoja saali. Neile on auhinnad välja pannud Aura veekeskus ja Vanemuise teater.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles