Folkloristika aastapreemia saaja uurib setode pärandit

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu veebruaris esitles Andreas Kalkun Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas «Seto kirävara» sarja kümnenda raamatuna ilmunud kogumikku «Ilosa’ ja pogana’ jutu’».
Mullu veebruaris esitles Andreas Kalkun Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas «Seto kirävara» sarja kümnenda raamatuna ilmunud kogumikku «Ilosa’ ja pogana’ jutu’». Foto: Raimu Hanson

Alates 2011. aastast on akadeemiline rahvaluule selts koostöös Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitaliga andnud välja Eesti folkloristika aastapreemiat. Seltsi aastakoosolekul eile kirjandusmuuseumis sai seekordse preemia sama muuseumi teadur Andreas Kalkun.

Andreas Kalkun avaldas mullu täiendatud väljaande oma doktorimonograafiast «Seto laul eesti folkloristika ajaloos. Lisandusi representatsiooniloole», seto jutuvestja Feodor Vanahundi juttude kogumik «Ilosa’ ja pogana’ jutu’» ning artiklid setode õigeusust ja Esimeses maailmasõjas teeninud sõduri kirjadest kodustele. Lisaks sellele osales ta koguteose «Setomaa» rahvaluule ja tänapäeva kultuuri osa koostamisel, kirjutamisel ja toimetamisel ning käis välitöödel Siberi, Värska, Saatse ja Petserimaa setode juures.

Seekordse folkloristika aastapreemia saajateks oli lisaks Andreas Kalkunile esitatud Reet Hiiemäe, Merili Metsvahi ja Ingrid Rüütel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles