Kõige rohkem tänatud arstid on Ülle Kadastik ja Aare Märtson

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliinikumi juht Urmas Siigur surub kätt naistearstil Ülle Kadastikul.
Kliinikumi juht Urmas Siigur surub kätt naistearstil Ülle Kadastikul. Foto: Andres Tennus

Tartu ülikooli kliinikumi kevadkonverentsil surus kliinikumi juht Urmas Siigur kätt ka kahel niisugusel arstil, keda eelmisel aastal on patsiendid kõige enam tänanud.

Need kaks on Ülle Kadastik, kes on naistekliiniku vanemarst-õppejõud sünnitusabi ja günekoloogia erialal, ning dotsent Aare Märtson, kes on traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku juhataja.

Ootamatu ja meeldiv

Ülle Kadastik ütles, et niisugune teade oli talle üsna ootamatu, aga väga meeldiv.

«Olen loomulikult meelitatud ja tänulik, et patsiendid nägid vaeva tänuavalduste kirjutamisega,» rääkis ta. «Kui arstid armastavad oma elukutset, armastavad nad ka oma patsiente ja teevad tööd suure pühendumusega,» ütles ta. «Kliinikumis on palju tublisid arste, kes vääriksid samasugust  tunnustust, kuid on erialasid, kus neid ei märgata, või patsiendid lihtsalt ei kirjuta kiitust. Igal juhul tänan ma väga oma toredaid naispatsiente, kes märkasid mind.»

Traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku juhataja Aare Märtson ütles, et tema usub, et kõik arstid teevad oma tööd nii hästi, kui oskavad, kuid nende töö tulemus võib olla erinev. «Ilmselt on siis minul see töö ka hästi välja tulnud,» rääkis Märtson. Ta oli nõus sellega, et tähelepanu saamisel sõltub tõesti palju sellest, millisel erialal arst tegutseb.

«Ortopeedilised patsiendid on sageli suurtes valudes ja nende elukvaliteet on oluliselt häiritud. Teatavasti on puusaliigese endoproteesimine kõige rohkem elukvaliteeti parandav operatsioon. Eks seepärast ongi sellise operatsiooni läbiteinud patsiendid sageli väga rahulolevad.»

Märtson peab arsti töös vajalikuks suhtlemise ja suhtluskultuuri peale mõtlemist ning korrektsest käitumisest kinnipidamist, käigu siis jutt patsiendist või haigla töötajast.

«Aeg-ajalt tasuks ikka meenutada, mida ema meile kooliminekul või esimese klassi õpetaja käitumisest kunagi rääkis,» ütles ta. Isegi hea arst ei suuda head tööd teha üksinda, märkis ta. Seepärast on Aare Märtson tänulik kogu meeskonnale, kliinikule ja kliinikumile.

Väljavõtteid tänuavaldustest

«Soovin südamest tänada dr Ülle Kadastikku ja günekoloogia osakonna õdesid, hooldajaid väga hoolitseva suhtumise ja ravi eest!»

«Olin günekoloogiaosakonnas operatsioonil ja ravil. Tahan eriti tänada dr Ülle Kadastikku väga sooja ja mõistva suhtumise eest.»

«Ma tänan siiralt dr Aare Märtsoni ja tema meeskonda ning kogu ortopeedia personali, kes on väga hoolivad ja abivalmis. Peale operatsioonist ärkamist olid kõik nii siirad ja abivalmis. Jään tänutundega meenutama teid kõiki. Jätkugu teil ikka jõudu ja jaksu kõigega toime tulla.»

Pool tuhat tänu

2015. aastal laekus Tartu ülikooli kliinikumile 746 tagasisideavaldust, mis jagunevad tänuavaldusteks, ettepanekuteks ja kaebusteks ning kõik kolm kategooriat võivad esineda ka ühes avalduses. 500 avaldust olid tänuavaldused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles