Auto viib krooniaja mündid toidupanka

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Iseseisev Elu  juahtaja Merili Mänd Tartu toidupangas.
MTÜ Iseseisev Elu juahtaja Merili Mänd Tartu toidupangas. Foto: Sille Annuk

Tartu ettevõtete ja asutuste töötajad võivad 13.–17. jaanuarini oma töökohta kutsuda toidupanga münditakso, mis toob kokkulepitud ajal kohale toidupanga annetuskasti ning hiljem tuleb sellele järele. Tartumaa münditakso liikumist koordineerib Merili Mänd.


Mänd ütles, et münditaksole on võimalik annetada firma raha, kui firmades on veel vahetamata sularaha, sealhulgas münte, millest ollakse toidupanga heaks nõus loobuma. Samuti võivad töötajad ise kokkulepitud päevaks kaasa võtta kodus seisvad isiklikud mündid. «See on krooniaja lõpetuseks ilus tegu, millest jääb ka südamesse hea mälestus,» sõnas Merili Mänd.

Mänd ei osanud esialgu öelda, kui nõutav münditakso eeloleval viiel päeval on, sest seni  ei ole nad konkreetseid tellimusi saanud. Ka ütles ta, et münditaksot sõidab täiesti tavaline auto, mitte mõne taksofirma auto.

Toidupangad seitsmes Eesti linnas – Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Jõhvis, Rakveres ja Viljandis – tegutsevad peamiselt vabatahtlike inimeste entusiasmist, võttes vastu toiduannetusi kauplustelt, tootjatelt ja teistelt annetajatelt ning jagades iga nädal sadadele puudust kannatavatele peredele toiduabi.

Toiduabi jõudsaks laienemiseks läheb vaja aga uusi laopindu, laomööblit ja transpordivahendeid. Just nende ostmiseks mündikampaania käigus kogutud annetused suunataksegi.

Kõik toidupanga toetuseks panuse andnud ettevõtted märgitakse ära Toidupanga veebilehel www.toidupank.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles