Tartlased võitlesid kikkpoksis välja medalite assortii

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kombati võistkond Eesti meistrivõistlustel. Vasakult Kaupo Ingver, Märt Kunnus, Maris Silmus, Mihkel Kunnus, Rain Ruuder ja Merle Hein.
Tartu Kombati võistkond Eesti meistrivõistlustel. Vasakult Kaupo Ingver, Märt Kunnus, Maris Silmus, Mihkel Kunnus, Rain Ruuder ja Merle Hein. Foto: Risto Urb

Spordiklubi Kombat sai nädalavahetusel peetud Eesti meistrivõistlustelt kikkpoksis kolm kulda, kolm hõbedat ja ühe pronksmedali.

Seitsme medali teenimise teeb kurioosseks asjaolu, et võistlejaid, kes Kombatit esindasid, oli vaid kuus. Nimelt sai peatreener Rain Ruuderile taas osaks pisut kummaline saatus: lisaks Eesti meistritiitlile full contact stiilis pälvis vanameister ka teise koha samas kehakaalus (-86 kg) K1 stiilis.

Tegelikult oli full contact stiilis üles antud neli sportlast, kuid neist kaks ei tulnud kohale, rääkis Ruuder. «Seda on ka varem juhtunud, sest kui vastased näevad, et peavad võitlema Rain Ruuderiga, siis jäetakse tihti ringi ilmumata,» muheles spordimees.

Põhjuseks võib olla tema hinnangul asjaolu, et ta on viimase kolme aasta jooksul Eesti meistrivõistlustel peetud kuuest matšist koguni viis võitnud knockoutiga. Seega pidi Ruuder minema vastamisi ainsa kohale tulnud vastasega, kelleks oli Märt Kunnus. Viimane on samuti Kombati klubi võitleja ning ühtlasi Ruuderi õpilane.

Tegemist oli küll klubikaaslaste omavahelise matšiga, kuid kumbki osapool end tagasi ei hoidnud, kinnitas Ruuder. «Märt ründas kogu aeg ja pakkus mulle tulise lahingu. Samas 3:0 võit ja 10. Eesti meistritiitel tuli ikkagi mulle kindlalt, kuid mitte kergelt,» tõdes Ruuder.

Ruuder astus ringi ka järgmisel päeval, pidades K1 stiilis finaalmatši 21-aastase noore andeka SK Garant võitleja, kehakaalus -91kg tänavuse taipoksi Eesti meistri, Madis Hiietiga, kes on vanameistrist ka peajagu pikem.

«Tegemist oli minu revanšiga, kuna mullu kaotasin samale mehele napilt 2 : 1 K-1 FFC Openil.» Matš oli aktiivne ja tasavägine. Ruuderi hinnangul võitis ta esimese ja kolmanda raundi, teine ehk läks vastasele. «Olin oma võidus kindel, kuid kohtunikud nägid asja teistpidi.» Võit läks jällegi pea poole nooremale Hiietile kohtunike häältega 2 : 1.

Nõnda tuli varasemate Eesti meistrivõistluste medalite, legendaarse kümnenda kulla ja ühe pronksi kõrvale ka esimene hõbe. Lisaks sai Ruuder ka eriauhinna elutöö ehk väljapaistvate saavutuste eest kikkpoksis.

Kombati kanged naised võistlesid samuti väga hästi. Maris Silmus (-56 kg K1), kes kohtus finaalis SK Tallinna Shaolin noore sportlanna Laura Sarapuuga, võitis kohtunike häältega kindlalt 3 : 0, kusjuures kolmandas raundis loeti Sarapuule ka knockdown. Kokkuvõttes on see Silmusele juba kolmas meistritiitel.

Merle Hein (+70 kg K1) läks vastamisi väga tugeva vastase Ilham Rogožinaga klubist Garant, kellele Hein eelmisel aastal knockoutiga kaotas. Seekord oli võitlus palju tasavägisem: Hein suutis kõik kolm raundi oma taktikat vastasele peale suruda ja olla ründavam pool. «Punktidega tuli küll kaotus, aga minu arvates tegi Merle poksiringis seni oma parima esituse,» kiitis peatreener Ruuder. Hein pälvis pronksmedali.

Kombati kõige raskem mees Mihkel Kunnus kohtus poolfinaalis (+91 kg) noore võitleja Mattias Viljamaaga spordiklubist A.L.O. Crew. Kui esimene raund möödus võrdse heitlusena, siis teises raundis pani kombatlane oma jõu ja kogemused maksma ning võitis matši ilmse ülekaaluga.

Finaalis kohtusid kaks kombatlast: Mihkel Kunnus ja Kaupo Ingver. Aasta tagasi kaotas Kunnus Ingverile kohtunike häältega 2 : 1. Seekordne finaal klubikaaslaste vahel oli väga aktiivne ja jõuline. «Mõlemad mehed tabasid hästi ja olid pärast matši üpris katki,» tõdes Ruuder. Sinikate ja lahtiste haavadega päädinud võitlus lõppes Ingveri võiduga, kes tuli esimest korda Eesti meistriks kohtunike häältega 3 : 0.

Ka Kunnuse jaoks lõppes võitlus õnnelikult: võistlustele läks ta ühe sinise silmaga, lahkus sealt aga kahega, boonuseks hõbemedal.

Seekordsetel meistrivõistlustel lõi kaasa osalejaid lausa 20 erinevast spordiklubist, mis on ühtlasi ka rekord. Peatreener Rain Ruuder jäi kombatlaste sooritustega väga rahule. Pärast lühikest puhkust ootavad ees treeninglaagrid. «Suvel algab ettevalmistus sügisel toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks, kuhu mul on minu vanust arvestades võimalik veel viimast aastat tiitlit hankima minna,» rääkis vanameister tulevikuplaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles