Roosi tänava piirkonnas käivad suured korrastustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi 83 kinnistu ja lennuangaarid eile. Selle kinnistuga seotud plaanide tõttu lahkub Kajar Lember abilinnapea ametist ja ka üks osa tema vastu esitatud kahtlustusi on just selle kinnistuga seotud.
Roosi 83 kinnistu ja lennuangaarid eile. Selle kinnistuga seotud plaanide tõttu lahkub Kajar Lember abilinnapea ametist ja ka üks osa tema vastu esitatud kahtlustusi on just selle kinnistuga seotud. Foto: Margus Ansu

Valmistudes Eesti Rahva Muuseumi avamiseks Raadil, on Tartu linn võtnud muuseumi lähipiirkonnas ette ulatuslikud korrastustööd ja tänavaremondi. Maha on võetud võsa, koristatud prügi ja varemeid, tasandatud pinnast ning selle tulemusena on avanenud uued vaated ja piirkond varakevadega võrreldes tundmatuseni muutunud.

Muu hulgas on lammutatud ja korrastatud Roosi 83 kinnistul olevate lennuangaaride ümbrust. See kinnistu on üks neist, millele linn kavatses ideekonkursi korras hoonestusõiguse seada, hinnaks oli kavandatud viis protsenti maa turuväärtusest, idee elluviimine oli ette nähtud kahe aasta jooksul ja rahastamine oli lepingu võitja ülesanne. Linn otsib konkursil kultuuri, meelelahutuse ja turismivaldkonna ideid.

Roosi tänava ja ka Muuseumi tee rekonstrueerimine on linnamajanduse osakonna korraldada ja see osakond on abilinnapea Valvo Semilarski vastutusalas. Roosi tänava rekonstrueerimistööd hanke lõigus Puiestee tänav kuni Muuseumi tee võitis OÜ Asfaldigrupp maksumusega 1 108 000 eurot koos käibemaksuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles