Tartu Uus Teater lõpetas hooaja ja valmistub uueks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rännak-suvelavastuses “Odysseia” viivad bussid publiku koos näitlejatega muu hulgas Raadi lennuväljale.
Rännak-suvelavastuses “Odysseia” viivad bussid publiku koos näitlejatega muu hulgas Raadi lennuväljale. Foto: Kalev Saar

Tartu Uus Teater lõpetas oma hooaja teatrilaada ja sellele järgnenud lõpupeoga. Hooajal esietendus viis uuslavastust. Teater andis 13 lavastusega 134 etendust, mida vaatas Tartus ja Eesti mõnes teises linnas ning Londonis, Aberdeenis, Glasgows ja Edinburghis kokku veidi üle 10 500 inimese. Sellele lisandub festivalipublik Tartus ja Minskis.

Uue Teatri kõige hõivatum meesnäitleja oli Janek Joost, kes astus eelmisel hooajal Uue Teatri etendustega publiku ette 85 korda, ja hõivatuim naisnäitleja oli Katrin Pärn – 63 korda,

Enne sügishooaja algust annab Uus Teater veel neli etendust – lavastusega «Põletatud väljade hurmaa» festivalidel Treff ja Baltoscandal ning lavastusega «Evaldi tekk», mis lõpetab Kuressaare lossi päevad.

Sel suvel toimub teatri publikualas remont ning augustist ootab teatrikülastajaid uuenduskuuri läbinud kohvik ja fuajee.

Uue hooaja juhatavad sisse Tartu aasta kultuurikandja tiitli pälvinud rännak-suvelavastuse “Odysseia” lisaetendused augustis Tartus ning Siim Angerpiku ja Maarja Jakobsoni vestmislavastus “Tüdruk või tiiger”, mis etendub Voronja galeriis Varnjas juuli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles