Võrokesed kogunevad üle maa kokku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peopaiga kaunistamiseks maalis kunstnik Anne Prangel kümnele meetrise läbimõõduga trummile unikaalse motiivi. Iga trumm esindab ühte peol osalevat Vana Võrumaa kihelkonda ning selle sümboliks olevat puud.
Peopaiga kaunistamiseks maalis kunstnik Anne Prangel kümnele meetrise läbimõõduga trummile unikaalse motiivi. Iga trumm esindab ühte peol osalevat Vana Võrumaa kihelkonda ning selle sümboliks olevat puud. Foto: Kristjan Teedema

Põlva- ja Võrumaa inimesed hoiavad kokku, nad tahavad säilitada võru keelt ja oma kultuuri. Sestap on see pidu kohalikule rahvale hoopis tähtsam kui mõni teine, selgitas Uma Pido lavakujunduse autor, Põlva kunstikooli juhataja Anne Prangel.

«Vere löök kõmab kõrvus, mõnel tuleb ehk pisargi silma,» rääkis ta emotsioonidest, mis valdavad nii esinejaid kui publikut.

Juba eile käisid Intsikurmu peopaigas ettevalmistused. Pingid võõbati värske värviga üle, helitehnikud katsetasid, kuhu paigutada kõlarid. Lavakujundust hakatakse üles panema neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles