Tiigi seltsimaja võib saada uue nime

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi seltsimajast peaks uue direktori käe alla saama Tartu kultuurielu vedur.
Tiigi seltsimajast peaks uue direktori käe alla saama Tartu kultuurielu vedur. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kultuurielu ühele keskusele ehk Tiigi seltsimajale uue direktori valimine võttis üksjagu aega, ent paari päeva eest sai selgeks, et 1. juulist võtab seniselt direktorilt Riho Leppojalt ameti üle Maris Peebo. Tartu abilinnapea Tiia Teppani sõnul sai valikul määravaks asjaolu, et Peebo on olnud linna kultuuriürituste korraldajaid juba pikka aega.

«Maris Peebo on töötanud Tiigi seltsimajas projektijuhina ning valmistab projektijuhina ette ka käesoleva aasta Tartu linna päeva, on käinud oma ideid ja mõtteid tutvustamas linnavalitsuse istungitel ja on oma mõtted ka teostanud,» rääkis Teppan, andes nii mõista, et inimest on kergem palgale võtta, kui on eelnev koostöökogemus ning teatakse tema võimekust ja oskusi. Samuti jäi linn rahule sellega, kuidas näeb Peebo Tiigi seltsimaja tulevikku.

Mis seda tulevikku konkreetsemalt puudutab, siis Tiia Teppani sõnul on Tiigi seltsimaja roll jäänud oma ajas seisma, ka nimetus seltsimaja viitab sellele, et seal käivad justkui koos vaid väiksed seltsid.

«Tahame Tiigi seltsimaja näha Tartu kultuurikeskusena, kultuurielu korraldajana, et see ei oleks ainult rendipindade väljaandja, vaid ka ise algataks mitmesuguseid sündmusi ja üritusi, kirjutaks projekte ja viiks neid ka ellu. Et oldaks rohkem eestvedaja rollis – see on praegu tagaplaanile jäänud,» tõi Teppan välja.

See tähendab Teppani sõnul ka seda, et pole sugugi välistatud, et millalgi muudetakse ka asutuse nime.

«Loodan, et kultuuriosakonna juhataja (Katriin Fisch-Uibopuu – toim) suudab selle sõnumi selgeks teha, et tulevikus võiksime nimetuse ära muuta, et viide seltsitegevusele jääks tagaplaanile ning keskmesse tõuseks kultuurielu eestvedaja ja korraldaja aspekt,» ütles Teppan.

Maris Peebol on praegu kibekiire aeg seoses Tartu linna päeva korraldamisega ning nii sai ta Tartu Postimehele vastata vaid põgusalt.

«Uued tuuled või uued asjad sünnivad kõige paremini ikkagi siis, kui vanadest headest asjadest edasi minna. Sean natuke atra veel,» kostis Peebo vastuseks küsimusele, millised võiks olla tema esimesed suured ülesanded uuel ametipostil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles