Muumia pääseb keldriüksindusest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Anderson näitas keldrihoidlas muumiat, mis lisatakse näitusele selle avamise päeval, 26. mail. Kuraatori kehakeel näitab, et kaane mõnekümnesekundilisel avamisel tekkinud lõhn pole meeldiv.
Jaanika Anderson näitas keldrihoidlas muumiat, mis lisatakse näitusele selle avamise päeval, 26. mail. Kuraatori kehakeel näitab, et kaane mõnekümnesekundilisel avamisel tekkinud lõhn pole meeldiv. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kunstimuuseumiga eile hommikul tutvunud Mõniste kooli õpilased nägid enne valgete paljaste kipskujude juurde astumist pisikest tumedat muumiat. Paari päeva pärast oleks neil põhjust uuesti tulla, sest välja pannakse veel kaks muumiat.

Nimelt avatakse neljapäeval uus aastanäitus «Teekond Hommikumaale». Selle aluseks on Vastse-Kuustes sündinud baltisakslase Otto Friedrich von Richteri (1791–1816) reisidel kogutud muistised ja tema reisimärkmed.

Näituse koostajad on kunstimuuseumi juhataja Jaanika Anderson ja sama muuseumi kuraator Kristiina Tiideberg. Nad olid koos kolleegidega eile keskpäevaks jõudnud väljapanekuga poole peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles