Tudengite energiasäästuideed sööstavad võistlustulle

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui projekti saadab konkursil edu, loodab võistkonna «Tark valgustus» liige Aleksei Karjatska, et osa ülikooli kabinette ja ühiselamu koridorid saavad liikumise peale reageerivad valgustid, mis lülituvad sisse ainult siis, kui on vaja.
Kui projekti saadab konkursil edu, loodab võistkonna «Tark valgustus» liige Aleksei Karjatska, et osa ülikooli kabinette ja ühiselamu koridorid saavad liikumise peale reageerivad valgustid, mis lülituvad sisse ainult siis, kui on vaja. Foto: Margus Ansu

Tudengid üle Eesti on näinud vaeva ja teinud arvutusi, kuidas saaks ülikooli hoonetes säästa võimalikult palju energiat ja muid ressursse. Täna selguvad Rakveres meeskonnad, kelle tööd ka ellu viiakse.

Mullu keskendus üks ressursi- ja energiasäästukonkursi Negavatt võidutöö «Võta kraanist!» energiasäästule, mis tuleb pudelivee asemel kraanivee joomisest, ja selleks paigaldati Tartu ülikooli õppehoonetesse kõrged kraanid, kust saab mugavalt pudeliga vett võtta. Tänavu on üks meeskond näiteks plaaninud säästa ülikooli hoonetes elektrienergiat.

Tartu ülikooli majandusteaduskonna tudengid Aleksei Karjatska ja Elina Dubova soovivad oma projektis «Tark valgustus» paigalda ühiselamutesse ja õppehoonete kabinettidesse liikumise peale reageerivad valgustid. Lambid lülituvad sisse ainult siis, kui selleks on vajadus.

Tagasi üles