Geograafide uurimistöö aitab linna inimsõbralikumaks muuta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ahase ja Age Poomi ees laual lebab nutitelefon, mis annab teadlastele väärtuslikku infot inimeste liikumismust-rite kohta.
Rein Ahase ja Age Poomi ees laual lebab nutitelefon, mis annab teadlastele väärtuslikku infot inimeste liikumismust-rite kohta. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli geograafid on jaganud umbes sajale ülikooli, rahvusarhiivi ja Eesti Rahva Muuseumiga seotud inimesele uued Samsungi nutitelefonid, mille abil hoitakse kõigil nende käimistel pooleteise aasta vältel hoolikalt silma peal. See ei ole siiski ebaseaduslik jälitustegevus, vaid hoopis ettevõtmine, mille tulemusel võiks Tartust saada juba lähitulevikus märksa inimsõbralikum paik.

Ülikoolilinnakute projekti keskne teema on kõrgkoolide ja linna ühine areng. See on ka võtmetähtsusega küsimus Tartu konkurentsivõime seisukohalt, kuna ülikoolid ja linnad võistlevad üha enam tudengite, elanike ja investeeringute pärast ning seetõttu on linnaruumi ja ülikoolilinnakute integreeritud planeerimine oluline kogu Euroopas, tutvustas projekti tuuma Tartu ülikooli inimgeograafia professor Rein Ahas.

Teaduslik lähenemine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles