Kroonika eelkäija esimestele värvifotodele pääsesid trikoos kaunitar ja libekeelne petis

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel kahest Liivimaa Kroonika avanumbri värvifotodest oli ka trikoos kaunitar, küll mitte antud piiga - pilt on illustratiivne.
Ühel kahest Liivimaa Kroonika avanumbri värvifotodest oli ka trikoos kaunitar, küll mitte antud piiga - pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

End Eesti seltskonnaajakirjanduse lipulaevaks tituleeriv Kroonika alustas ilmumist 1996. aasta alguses. Kuid selle klantspiltidega ajakirja eelkäija oli hoopis Tartus ilmavalgust näinud Liivimaa Kroonika nimeline nädalaleht, mille esimene number ilmus täna 25 aastat tagasi.

Esimene Liivimaa Kroonika kirjutas vabadusvõitleja Mart Nikluse koduse öörahu rikkumisest, ettevõtja Aleksander Kofkini 50. sünnipäeva tähistamisest, plaanivälisest armastusest, jänkide seksiteadmistest ja paljust muust.

Kui üldiselt oli neljapäeviti kaheksaleheküljelisena ilmuma hakanud leheke väikeste tuhmide piltidega ja helehallil ajalehepaberil, siis esimeses nädalalehena ilmunud numbris oli trükitud ära ka kaks värvifotot: viimasel leheküljel trikoos kaunitar Sirle ja esiküljel Tartu muusikapäevadel vahistatud Janek Paklinski, kes oli silma paistnud libekeelsete pettustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles