Tartu noored musitseerisid Lüneburgis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noored rahvamuusikud Lüneburgis.
Tartu noored rahvamuusikud Lüneburgis. Foto: Erakogu

Tartu noorte rahvamuusikaansamblid Taevastiib, Singelus ja Maatasa andsid sõpruslinnas Lüneburgis ja Winsenis 7. kuni 10. maini neli meeleolukat kontserti.

Tartu Kristlikust Noortekodust ja Tartu linnast käis Lüneburgis 21 esinejat ja 3 juhendajat. Reis sai teoks Tartu Tamme ja Lüneburgi lionsklubide koostöö tulemusena.

Raha reisiks koguti märtsis LC Tartu Tamme lionsklubi poolt korraldatud ansambli Kõrsikud ja Tartu neidudekoori Kurekell heategevuskontserdi ning varasemate heategevusprojektide piletitulust.

Suure panuse noorte vastuvõtul ja kontsertide korraldamisel andis LC Lüneburg.

Lüneburgi abilinnapea Eduard Kolle võttis tartlased vastu raekojas ning korraldas seal ekskursiooni. Lüneburgi linnapea Ulrich Mädge tervitas tartlasi sõnavõtuga Lüneburgi muusikakoolis aset leidnud lõppkontserdil.

Vabal ajal oli noortel võimalus tutvuda Lüneburgi linnaga ja lähiasulatega nii iseseisvalt kui giidi juhatusel.

LC Tartu Tamme president Väino Pool ütles, et Tartu Kristliku Noortekodu noortele oli suur elamus nii reis ise kui ka esinemised ning soe kohapealne vastuvõtt.

Ansamblid Taevastiib, Singelus ja Maatasa on Kristliku Noortekodu ansamblid, lisaks mängib neis linnast noori muusikuid.

Tartu Tamme ja Lüneburgi lionsklubisid seob paarikümneaastane sõprus ja koostöö.

Saksa lõvid on lisaks noortekodule toetamisele panustanud ka Aarikese hooldekodu arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles