Lõuna prefekt peab Ploompuu juhtumit äärmiselt kahetsusväärseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefekt Tarmo Kohv
Lõuna prefekt Tarmo Kohv Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefekt Tarmo Kohv peab kriminaalpolitsei juhi Indrek Ploompuu kriminaaluurimise alla sattumist äärmiselt kahetsusväärseks.

«Kui riigiprokuratuuri ja kaitsepolitsei kahtlustused osutuvad tõeks, on tegemist tõsise, kahetsusväärase ja absoluutselt lubamatu juhtumiga. Vabandan prefektina kõigi ees, keda see juhtum puudutab,» ütles Kohv pressiesindaja vahendusel BNSile.

Tema sõnul paneb prefektuur jätkuvalt rõhku sellele, et suudaks koostöös teiste jõustruktuuridega selliseid juhtumeid ennetada ja avastada. «Kuritegelikul käitumisel ei ole politseis kohta,» rõhutas Kohv.

Ploompuu teenistussuhtega seonduv selgub lähiajal.

Kaitsepolitsei kahtlustab esmaspäeval kinni peetud Lõuna prefektuuri juhtivat kriminaalpolitseiametnikku Indrek Ploompuud korduvas altkäemaksu võtmises möödunud aastal.

Ploompuu juhtis Lõuna prefektuuris organiseeritud ja raskete kuritegude talitust. Rohkem kahtlustatavaid riigiprokuratuuri teatel antud kriminaalmenetluses ei ole. Prokuratuur otsustab
lähiajal, kas taotleda kohtult politseiametniku vahistamist.

Karistusseadustik näeb altkäemaksu korduva võtmise eest kohtus süüdimõistmisel ette kahe- kuni kümneaastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles