Tartu-Valga raudtee ääres valmisid uued perroonid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute perroonide ehitus Tartu-Valga raudteelõigul. Pildil perrooniehitus Tõraveres 2010. aasta oktoobris.
Uute perroonide ehitus Tartu-Valga raudteelõigul. Pildil perrooniehitus Tõraveres 2010. aasta oktoobris. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Raudtee kulutas 1,2 miljonit eurot (19,25 miljonit krooni), et ehitada Tartu-Valga raudteeliinile 12 uut reisijateveo platvormi. Nüüd on platvormid valmis.


Perroonid ja varikatused kerkisid Ropka, Nõo, Tõravere, Peedu, Elva, Palupera, Puka, Mägiste, Keeni, Sangaste ning Valga teeäärsesse ja teedevahelisse peatusesse. Sama projekti käigus lammutati Variku, Aiamaa, Vapramäe, Uderna, Aakre, Pikaantsu ja Mõneku platvormid, teatas Eesti Raudtee.

Ehitust rahastas Eesti Raudtee tütarettevõtte EVR Infra investeeringute eelarvest, kaasates ka euroraha. Tööd vältasid 2009. aasta 17. detsembrist kuni 2010. aasta 30. detsembrini.

Aastaks 2013, mil Eestis hakkavad sõitma uued reisirongid, ehitab Eesti Raudtee ümber kõik reisijate platvormid, mida on üle saja. Praegu on juba kasutuses 29 uut platvormi, lisaks eelpool mainitud 12 platvormile Tartu-Valga liinil veel 17 platvormi Tallinn-Riisipere liinil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles